19 november 2022

Roti till frukost och en skön dag runt poolen

Det är en tuff morgon när gästerna går upp och fixar i ordning en mimosa direkt. Idag var det International Man´s Day och det skall man väl fira...


Till frukost skulle vi hitta ett ställe att äta roti canai på. Det var lättare sagt än gjort då det idag är val i Malaysia och det var stängt nästan överallt. Till och med mataffärerna var stängda. Till slut hittade vi ett litet ställe nära PL Soon Huat.


Det blev en lime juice till maten samt brödet som doppas i en currysås.


Alla var i alla fall nöjda med att vi till slut lyckades och ägarna var så glada när fyra personer kom inramlande.


Eftermiddagen tillbringades vid poolen och rätt som det var kom det stora hornbills och landade i en av våra palmer. I samma palm såg vi även en smal lång grön svans försvinna in i bladverket.


Som alltid är Shadow herre på täppan och håller koll på vårt område.



Till kvällen kom regnet och det fick bli middag under tak. Vi skulle handlat massor av godsaker, men eftersom allt var stängt blev det istället mer eller mindre frysrensning. En helt ok pasta fick vi i alla fall ihop.


Nu har även Fredriks adventskalender kommit fram. Skönt att kunna bocka av dem en efter en. Nu återstår bara en...


Så skönt att vara här på Langkawi. Roligt också att få ha haft med våra vänner upp hit. Det blir alltid mycket prat och diskussioner och de gillar även att prova all mat, som idag. Ibland är det skönt att vi är själva och ibland är det så roligt att få med lite gäster!!