15 februari 2024

Mekong Princess dag 8: Kampong Cham - Siem Reap. Sista dagen och vi är framme i Siem Reap

Tidig morgon, medan solen just höll på att gå upp, gled vi in i Kampung Cham



Resan har nu kommit till sitt slut och den har varit helt fantastisk. Så mycket vi har fått se.


Så proffsigt ordnat och så trevligt med allting. De lade till och med ut skynken på marken vid bussen för att väskorna inte skulle bli smutsiga i väntan på att vi skulle peka ut vilka som var våra.


Hela personalen ställde upp sig utanför bussen när vi skulle åka och vi vinkade hejdå med saknad. Nu väntade fem timmar på bussen upp till Siem Reap.


Vad Michi inte visste var att Anna och Andy hade rest till Siem Reap för att vara med och fira honom lite extra. Hans födelsedag har varat länge. Jag hade fixat med hotellet så att de kunde få vår nyckel och de hade dekorerat vårt rum med ballonger och banners. Så roligt! Han blev så överraskad. De hade också fått ett angränsade rum och bankade på dörren och busade när vi kom.



Vi gick direkt ut på stan och tog en lunch vid den stora marknaden mitt i Siem Reap.


Efter maten gick vi in på marknaden och träffade den trevliga kvinnan jag alltid köper tyg av till Helene. Nu köpte vi även plädar till både England och Spanien så det blev ordentliga inköp. Vi slapp bära med oss det då hon lovade att köra det till vårt hotell. Så skönt! Det blev även inköpt en del svartpeppar. Den är helt fantastisk här!



Nästa sak på listan var att besöka A + Eva Fashion där jag köpt linneklänningarna jag bara älskar. Några av gästerna på båten ville också gå dit så jag hade delat ut adressen till flera stycken och tänkte att det var bäst att gå dit innan alla andra kom.


Det fanns mycket att välja på. De hade även massor med tygprover så jag beställde tre stycken som jag ska hämta upp om två dagar.


När det var dags för middag strosade vi från vårt hotell Sokha Angkor ner mot floden och sprang på The FCC, The Foreign Correspondance Club, där journalister från 1956 och framåt träffats efter sina uppdrag. Ett anrikt ställe.


De hade en väldigt trevlig trädgård där vi stannade för att ta en drink och sedan bestämde vi oss för att även äta middag här.


Vi fick ett bord uppe på balkongen med utsikt över trädgården. Maten var riktigt bra!


Väl hemma i vårt rum 308 fick vi lägga alla ballonger i badkaret så att vi inte skulle snubbla på dem. Michi hoppade självklart ner bland dem. Fniss...


Nu blir det skönt med några dagar här där vi inte behöver passa några tider utan bara mysa runt med Anna och Andy.