01 december 2015

Besök hos Pia och Jonas i Almunecar

Det är en helt fantastisk utsikt Pia och Jonas har. De bor i en lägenhet närmast Medelhavet och det är bara oändligt blått utanför fönstret. Man kan sitta och äta frukost hur länge som helst med den här utsikten!






Följde med Pia när hon visade lägenhet för Bo som jag fick åka med igår. Roligt att få se hur det ser ut.. Det är rätt billigt nu i Spanien jämfört med många andra ställen.



Pia behövde sedan åka och träffa en advokat hon jobbar med så jag promenerade runt i gamla stan. Det är så fint. Hittade en butik som hette Santana som sålde mycket marockanska saker. Bland annat hade de samma lampor som vi har på Langkawi. Hittade äntligen sådant kakel som jag letat efter så jag köpte både stora och små för utomhuskök och inomhuskök på Langkawi.



De hade otroligt mycket fina saker och man skulle verkligen kunnat shoppa loss om man bara haft någonstans att ha sakerna... Det fanns jättefina handfat i keramik, gigantiska skålar och läckra tallrikar.








Hittade också tillbaka till keramikaffären jag handlade i när vi var här för ett par år sedan och det blev några skålar med hem.



Bara gatorna i Almunecar är konstverk i sig!




Vindlande gator, mysiga torg med restauranger som serverar olika tapas och tinto de verano. Marockansk keramik som används till lite allt möjligt. Almunecar är väldigt charmigt.




Keramikaffärer låg i varje gathörn.




Det blev sedan god lunch på en restaurang som hade en blandning av spanskt och japanskt kök som var spännande tillsammans med Pia, Jonas och advokaten Maria. Pia körde sedan runt mig lite för att visa hur Almunecar ser ut. Havet är ju något som man saknar i KL så det blev många fina bilder.



På kvällen gick vi och åt på en liten kvartersrestaurang bara hundra meter från där de bor.




Kvällena avslutades sedan med mycket prat uppe i deras kök. Temperaturen hade sjunkit till tio grader så det var lite för kallt på balkongen. Man hörde dock vågorna slå in mot stranden. Otroligt lugnande och sövande. Får tacka för en mycket trevlig dag!!!