28 februari 2011

Anna har 18-årsfest den 26 mars

Idag är det lördagen den 26 februari och det är dags för Anna att ha sin 18-årsfest. Vi startade morgonen med att åka iväg till Ikano Power Centre för att köpa lite partysaker och handlade sedan dricka och snacks. Maten handlade vi igår. Strax innan festen åkte Anna, Laila och jag iväg till 7 Eleven och köpte is och hämtade tårtan. På vägen hem upptäckte vi att vi hade en liten fripassagerare uppe vid backspegeln. En liten, liten ödla :)

De sista dekorationerna var precis uppsatta innan de första gästerna dök upp - tjugo minuter för tidigt!!!

För första gången fanns mousserande vin - eller något med alkohol överhuvudtaget - på menyn.

Bordet var dukat för tio middagsgäster som skulle ha en liten sittning innan tjugo till skulle komma senare på kvällen.

Födelsedagsbarnet hade gjort sig väldigt tjusigt också :)

När Anna, Emma, Emelie, Laila, Kim, Rafael, Nick, John, Linus och Brandon satte sig till bords gick Fredrik och jag ut för att äta middag. Michi var ute med ett par kompisar från Stockholm som nu tillbringar sin sista kväll i KL.

Fredrik ville äta på Pizza Brava nere i Sri Hartamas, en jättebra pizzeria som tidigare låg på den numera nerlagda food courten i området. Kyparen på bilden har jobbar där under alla sju år som vi bott här.

Under tiden hade Anna och hennes vänner en bra fest hemma.



Alla serpentiner och smällare kom snabbt till användning och det blev väldigt dekorerat :)

Även killarna fick diadem med Happy Birthday. Visst blev Nick och John söta!

Här är alla snygga partybrudarna. Middagen bestod av Toast Skagen, grillad fläskfilé med potatisgratäng och svampsås och frukt till efterrätt. Tårtan åts när alla gäster hade kommit.

Klockan halvtio började resten av gästerna att droppa in. Kvart i elva ringde vakterna på dörren och sade att hyresgästerna i tre lägenheter klagat. Har de inget liv? Visst var musiken på ganska högt, men balkongdörrarna var stängda och de som ringt vakterna bodde i huset mittemot. Dessutom måste man ju få ha en fest någon gång och åtminstone hålla på till tolv en lördagkväll. Ibland undrar man hur folk tänker. Anna var i alla fall supernöjd och det var det viktigaste av allt!

Besök i fiskaffär i Selayang, 24 mars

I torsdags åkte Thelma och jag till ett ställe som skulle sälja väldigt bra fisk och skaldjur. Det låg i riktning mot Kepong i ett område som heter Selayang. Man åkte sedan mot Taman Intan Beduri och kom till slut fram till Seafood Garden. Här fanns allt i olika akvarium. Jag hade hoppats på att bland annat hitta hummer till lite bättre pris, men det var lika dyrt som på Cold Storage. Däremot handlade vi krabba. Får dock säga att fiskavdelningen i TTDI är minst lika bra och då slipper man åka så långt.

Allt var väl inte lika gott som vi såg. Här var till exempel en låda full med levande grodor. Kan ju inte säga att jag blev jättehungrig när jag såg dem...

I tisdags var Thelma på matlagningskurs med Mikael Elfwing på Hilton och temat var just seafood. När hon har varit på någon kurs där är det alltid roligt att få en middag med den maten för att testa vad som är gott och inte. Imorgon kväll kommer svärmor hit på middag. Då blir det rökt lax fylld med krabba, krabbsoppa, grillade tigerräkor med mango- och avokadosallad samt ett choklad- och jordgubbsflarn. Låter spännande!