26 april 2014

Äggjakt, Ikano och Air Force One

Michi och jag nästan satte oss rätt upp i sängen i morse när helt plötsligt låten "Somewhere over the rainbow" började dåna ur högtalare utanför vårt fönster. Vårt condo, Hijauan, hade sin årliga äggjakt för alla barn. De måste ha missat att påsken var förra helgen... När vi sedan åt frukost på balkongen kryllade det av små barn som sprang runt och gjorde massor av lekar med allt från fingerfärg till att hitta ägg.


Vi åkte sedan iväg till Ace Hardware i Ikano Powercentre. Jag gillar ju roliga skyltar och hittade ett par idag. Vad gäller den första skylten kan man kanske misstänka användningen av Google Translate i stället för att kolla med någon svensk...


Här var ju stavningen rätt, men den fonetiska skriften lämnar ju lite övrigt att önska. Ingen svensk inblandad här heller och ändå har Ikea satt sitt namn på den...


Vid tre kom Jeffrey och hämtade mig. Nu var det dags att åka upp för att vara på Langkawi några dagar tillsammans med nio tjejer från våra bokklubbar. Andra gången vi gör detta nu så snart kan man kalla det en tradition. I taxin ut berättade Jeffrey att Obama skulle landa på Subang klockan fyra. Såg framför mig massor av säkerhetskontroller, avstängda vägar m.m. men det gick lika snabbt som vanligt att ta sig ut till flygplatsen. Läste sedan att han skulle landa klockan fem på Royal Air Force base i Subang. Rätt som det var när vi väntade på boarding till vårt plan så damp det här stora planet ner framför ögonen på oss. Air Force One. Måste säga att det faktiskt kändes lite speciellt att se världens mest kända flygplan med en av världens mäktigaste män ombord landa framför ögonen på en!


Hann givetvis inte ta ett foto själv, men personalen på flygplatsen rusade ut och kunde fota massor. Vi passagerare fick snällt stanna inne. Jag gick bort till några som jobbade där efter ett tag och tog till malaysiskan och frågade om de fotat planet. När svaret var ja bad jag att de skulle skicka ett par bilder. Det är ju faktiskt lite roligt att ha. Vi blev sedan lite försenade då Obama med personal skulle lämna flygplatsen i lugn och ro innan andra plan fick lyfta. Väl framme på Langkawi köpte jag med mig mat hem, förberedde inför övrigas ankomst i morgon och hade en skön kväll i huset!