26 juli 2016

Med Anders på Marstrand

Anna köpte ju garn till en gröja och jag kämpar tappert med de små stickorna i storlek tre. Snart måste jag börja med rundstickor - inget jag gillar - och göra massa mönster på axlarna. Får väl se hur långt jag hinner innan vi skall resa igen.




Anna vinkade idag hejdå till 86, Gloucester Place. Nu är nycklarna lämnade och det är bara boende på en plats igen. Skönt när flytten är klar. Nu är det bara Fredrik kvar. Han har i alla fall fått in alla påskrifter m.m. från sina kompisar och nu är det dags att betala in deposit och sex månaders hyra.




Anders kom på besök idag och efter en kaffe hemma bestämde vi oss för en utflykt till Marstrand. Det blåste lite för mycket för att ta båten, men det gick ju lika bra med bilen.



Vi skulle ta en fika på anrika Bergs konditori och jag kunde inte låta bli att i smyg fota vaden på killen framför. Han hade en tatuering med en enorm medalj där det stod En svensk klassiker. Ibland funderar man över hur folk har kommit fram till vad de vill tatuera...



Fartyget Bohuslän gick in till Marstrand när vi satt på kajen. Man kan åka med båten på räkkryssningar i skärgården. Vi har aldrig provat det, men det skulle vara kul någon gång.



Vi fick varsin räkmacka till lunch i solgasset. Härligt! Kul för Anders att komma ut till Marstrand en sväng också.



Det blev sedan en promenad runt ön med lite stopp på en parkbänk vid utloppet mot Pater Noster.




När vi var hemma igen släppte vi av Anders vid hans hus för en liten eftermiddagslur. Vi satte oss ute och provade den sista av de tre ölsorterna vi fått av Schäfers. Alla har varit från lokala bryggerier och goda, men den första vi provade tyckte jag mest om.



Anna hade skrivit och frågat om köttbullereceptet jag brukar ha till jul och midsommar, så ikväll gjorde hon sin första sats. När hon köpte köttfärsen hade de bara från Angus beef så de blev tydligen väldigt, väldigt goda. Nur som gillar allt svenskt, hade varit lyrisk.




Själva avslutade vi kvällen tillsammans med Anders uppe hos oss och åt Michis gravade lax med dillstuvad potatis och gravlaxsås. Vi satt ute mot alla odds, invirade i plädar och i lä från häcken. Kul att ha fått ha Anders här idag!