26 september 2015

Dag två på Langkawi

Man kommer snabbt in i Langkawirutinerna. Michi sover alltid lite längre på mornarna. Jag vaknar tidigare, går ner och simmar en stund och lägger mig i en solstol med en kaffe och en bok. Sedan dags att göra frukost efter denna avkopplande stund för mig själv på morgonen. Frukost ute på poolkanten under en parasoll och sedan är man redo för dagen.

Efter maten blev det en tur in till Kuah där vi skulle hämta en trimmer Michi lämnat in sist. Affären var stängd då de fortfarande firade muslimsk helg. Arbetarna som skulle kommit och fixat taket, kom givetvis inte, men har nu lovat att komma imorgon. Man kan bli tokig för mindre... Man behöver ett outsinligt tålamod. Inne i Kuah fick Michi prova att åka 4-wheel-drive på en ställning. Det såg ut som en Lisebergsattraktion.




Medan Michi var ute och provade bilåkning så var jag inne på Bodyshop och handlade. Jag älskar duschkrämer som luktar citron och det har inte funnits på ett tag. De flesta andra sorter är så sötsliskiga. Nu hade de fått in en limited edition som hette Mojito och som luktade citron och mint, väldigt fräscht. Passade på att köpa några flaskor eftersom den sorten bara skall finnas en begränsad period. Då blev de så överlyckliga så de ville ta ett foto och skicka till sin chef :) Har man handlat för mycket då?


Väl tillbaka bestämde vi oss att gå upp till utkiksplatsen. Det var längesedan jag var här och det var riktigt jobbigt att gå upp. Trots alla dräneringar de har gjort så höll vägen på att regna bort igen och det var djupa fåror i marken på många ställen. Vattnet rinner inte genom dräneringarna utan tar vägar vid sidan om och får vägen att försvinna. För de som skall köpa husen på toppen kommer det innebära stora kostnader att hålla vägen i skick!


Utsikten går inte att klaga på!!!


På kvällen blev vi hembjudna till vår granne Mario på middag. När vi kom dit var Greg där, men inte Marios fru. Hon var och hälsade på sina föräldrar. Det kändes lite konstigt. Jag hade sett fram emot att lära känna henne lite, nu blev man mer som en av grabbarna i gänget. Vi hade i och för sig en väldigt trevlig kväll. Michi och jag avslutade sedan hemma med ett glas vin och en bit av den goda osten jag köpte i London!