01 december 2012

Ankomst till Angkor Wat - uppladdning

Klockan fyra i morse kom Jeanette och Anders och hämtade oss hemma på Hijauan. Resten av huset låg och sov sött. När vi kom ut till LCCT sade vi alla fyra att vi aldrig sett så mycket folk på flygplatsen. Fick hemska minnen från inchecklingen till Langkawi sist. Nu gick det i alla fall bra och vi hann med en liten frukost innan det var dags att borda planet.


Från flygplatsen i Siem Reap var det sedan bara 15 minuter till vårt hotell Bopha Angkor. Här har vi bott en gång tidigare och det är hur mysigt som helst. Pris 66 USD per natt och bara fem minuters promenad in till centrum med marknad och restauranger. Denna gång bodde vi i rum 503 en trappa upp, tyvärr utan balkong denna gång. Förra gången bodde vi på 703 med en gigantisk terass. Jeanette och Anders hade fått ett rum med stor gemensam altan utanför sitt rum 307.



Vi hade tur och fick våra rum direkt och kunde slänga in våra väskor. Vi tog sedan en tuk-tuk och åkte in till Prince d´Angkor där vi skulle hämta ut våra nummerlappar och t-shirts.



Då hade vi klarat att det enda viktiga idag. När vi lämnat av våra saker promenerade vi in till stan för att gå på Le Grand Café och äta lunch. Tidigare hade de riktiga franska Croque Monsieur här.



När vi väl kom fram och killarna hade hunnit beställa varsin öl fick vi höra att de inte hade någon mat idag för gasen fungerade inte...




 Det var rätt skönt att sitta där ett litet tag ändå.



Vi skrattade rätt gott åt att Michi och Anders fått sugrör i ölen. Lite ovanligt kanske...



Vi fick sedan traska vidare och kom till huvudgatan för alla restauranger och pubar, Pub Street kort och gott. Här hittade vi ett mysigt ställe som faktiskt hade mat.



Nu var vi rätt hungriga och glada att få beställa.


Michi och jag delade på en tallrik med Amok variationer. Amok är en kryddblandning med lemon grass, ingefära, vitlök och thailändsk basilika. Kryddan blandas med cocosmjölk och man har sedan i kött, fisk eller räkor efter smak samt lite grönsaker. Det är riktigt gott!




Marknaden låg alldeles brevid så på vägen tillbaka tog vi en promenad igenom den. Vi råkade komma rätt igenom köttavdelningen och det fanns mycket spännande upphängt. Luktade kanske inte så gott...



Jeanette och Anders bestämde sig för en tempeltur, men Michi och jag valde en massage istället.



Vi strålade sedan samman på hotellet igen och lade oss vid poolen en stund. Rum 703 vi hade förra gången är i det gula huset, en trappa upp på vänster sida, alldeles vid poolen.



Poolen är inte stor, men otroligt fint dekorerad!






En arbetskompis till Anders, Magnus, dök upp på kvällen och följde med oss ut på middag. Magnus skall springa halvmaran imorgon och resten av oss kör 10 km påhejade av Michi som inte får springa på grund av problem med ryggen.




Vi laddade upp med kolhydrater, dvs en smaskig Spaghetti Carbonara. Bra att få ha en anledning att äta det :) Redan vid halvtio var vi väldigt trötta efter en sådan tidig start och slocknade snart i våra sängar.