11 juni 2016

Lunch på Hélène Darroze

Idag hade vi en fantastisk lunch inbokad på Hélène Darozze där Fredrik jobbar som servitör. Det är en restaurang med två Michelinstjärnor och det har vi aldrig varit på tidigare. Kvinnan som äger restaurangen fick 2015 pris som världens bästa kvinnliga kock!!!


Tyvärr hann vi knappt komma dit förrän Fredrik mådde illa igen och fick gå hem. Anna och jag stannade i alla fall kvar. Man fick in en meny och ett solitärspel per person. Så fick man plocka bort alla kulor med de maträtter man inte ville ha och till slut hade man fem kulor kvar på brädet.


Maten var absolut bland det bästa jag har ätit någonsin. Först hade vi båda tagit en sparris till förrätt.


Nästa rätt var pilgrimsmussla som var enormt god.


Jag hade sedan valt torsk och Anna en fisk som hette Red Mullet. 



Vi delade sedan på en duva med en fylld lotusblomma till.


Till efterrätt blev det sedan hallon med något gott på toppen. Alla rätter var små, men det var så många så när vi kom till desserten så var vi proppmätta. Ingen av oss är ju så förtjusta i efterrätter heller men det här var fräscht.


När vi trodde vi var klara kom de in med en efterrätt till - on the house - bara för att de känner Fredrik gissar jag.


Efter det kom de in med en liten tårtbit till mig för Anna och Fredrik skulle fira min födelsedag. Magen stod nu i fyra hörn :)


De tog även ett foto på mig och Anna som minne. Kul!


Nu var vi väl ändå klara - men nej. Till kaffet kom det in två små bollar som starkt påminde om våra negerbollar. Allt porslin och alla glas var såååå snygga. Det här dessertporslinet är Hélène Darroze privata som hon har designat tillsammans med Hermes!


Från Michi kom lite bilder idag också. Tobbe hade anlänt till KL och de hade en liten pubrunda i Mont Kiara.


Det blev självklart också Souled Out för att kolla en fotbollsmatch och där mötte de Mario.


Anna och jag var så mätta efter all mat så vi köpte med oss lite ost hem och bjöd över Fredrik på lite middag. Han åt potatismos med lite skinka till och nu kunde han äta med god aptit. Skönt!


Riktigt skönt att vara hemma lite och bara sitta och prata i lugn och ro. Fredrik gick sedan vidare och träffade Mateo och lite andra kompisar för att se på fotboll och Anna och jag såg filmen Burnt som just handlar om en kock som jagar en tredje Michelinstjärna.