10 mars 2010

Till porslinsaffären i Sunway

Den 28 februari landade även Michis pappa, Anders, i Kuala Lumpur. En lång flygresa orsakade ryggproblem ett par dagar, men sedan var det dags för besök på Soft Touchs nya kontor på Mont Kiara Plaza. Med sig hade både han och Anders Dison Skype-telefoner, så nu kostar det ingenting i princip att ringa kontoret och kunder i Sverige!

Den 3 mars följde Anders C med på utflykt till först Digital Mall där vi besökte en Garminaffär. Vår laddarkabel har gått sönder och jag köpte en ny. Upptäckte dock när jag kom hem att den inte passade till skärmen, så det blir till att åka tillbaka igen. Därefter åkte vi i alla fall till en fantastiskt bra affär som säljer tallrikar, koppar, skålar - ja, allt man behöver för sitt hem. De importerar allt porslin från Indonesien och kvalitén är helt ok. En mattallrik kostar ca 7 rm, dvs 14 kronor, en liten tallrik runt 8 kr och en mugg ungefär lika mycket.

Med oss var Elisabeth Bäckström och Karin Lindell. Det är svårt att låta bli att handla. Idag åkte vi dit för att Michi behövde porslin till sitt nya kontor och jag hade lovat hjälpa honom med det.

Det finns hur mycket som helst, allt staplat på varandra efter design. Affären ligger i ett litet industriområde alldeles efter Sunway Lagoon på 12, Jalan PJS 11/8 - underbara gatunamn - och heter Sanroc Ceramic Tableware House. Det ser inte mycket ut för världen utifrån, men som sagt är välsorterat inne. Det är inte ett ställe man hittar till, utan alla som varit här har nog blivit hitvisade av någon som varit här tidigare. Bara det är lite roligt!
Anders hittade lite stolar precis utanför och kunde i lugn och ro sitta och vänta på oss medan vi shoppade loss :)

Efteråt var vi lite hungriga för klockan närmade sig två. En gata upp från porslinsaffären hittade vi en kinesrestaurang som såg helt ok ut. De var nog inte så vana vid att det kom in ett gäng vitnäsor. Det fanns ingen meny utan man fick diskutera med kyparen vad man ville ha och vad de kunde göra. Det är ju helt underbart! De kunde i alla fall engelska.

Det blev en meny bestående av honungskyckling, revben, kyckling i sötsur sås och en grönsak som heter baby kailan som wokas med ostronsås och vitlök. Efter lunchen blev det snabb färd hemåt. Jag skulle med Anna till skolan där de hade öppet hus med alla IB-lärare. Där kunde vi diskutera vad hon skall välja och vilka tre ämnen som hon skall läsa på högre nivå och vilka tre hon skall läsa på standardnivå. Just nu lutar det åt "Higher Level" spanska, biologi och företagsekonomi (business) samt "Standard Level" i engelska, matte och art. Nästa vecka skall valen vara klara. Spännande!