12 januari 2023

Ramlat i trappan och besök igen

Michi har haft fullt upp med jobb i Luleå, men verkar ha hunnit med allt möjligt annat också. Ha ha ha!


Han hittade en fin liten skiftnyckel när han var och besökte en butik. Den fick stanna kvar i affären.


Det blev också en fantastisk lunch i en kåta som inte såg mycket ut för världen.


Inuti var det desto bättre med öppen eld och god mat.


Jag skulle gå till banken idag och gick ner för trappan istället för att ta hissen. Lyckades missa ett trappsteg och föll ner de sista två-tre trappstegen och hörde något knaka till i vänsterfoten. Reste mig försiktigt och kände att jag ändå kunde stödja på den, så jag traskade iväg in till stan. Det gick bättre än förväntat. Det blev även en promenad med Anna och Pluto. Han var så lerig när vi kom hem så det fick bli en dusch i badkaret.


I julas fick vi det här lilla söta, typiska holländska huset med ett värmeljus. Nu när det är så mörkt så tänder jag ljus varje kväll. Så mysigt. Kände att foten stelnade till när jag satt stilla och det blev lite värre med att gå upp och ner i trappan i lägenheten. Erik kom tillbaka från Dublin idag och hela familjen kom upp en liten stund efter middagen.


Anna fyller ju trettio snart och på hennes födelsedag skall vi gå ut och äta italienskt bara familjen. Dagen efter har hon fixat japanskt bingo och karaoke med oss och flera kompisar. Hon gjorde en grupp på WhatsApp där Michi och jag var snabba med att lägga ut bilder till hennes kompisars förtjusning. På bilden där jag är med är jag trettio år. Helt galet vad tiden går!


Michi hittade en rolig balettbild med Anna. Hon har, till skillnad från sin mamma, aldrig gillat dans.


Dags att sätta mig lite med min franska bok och vila foten.