29 maj 2011

Anna har föredrag i skolan

Den 19 maj, torsdag, hade Anna föredrag i skolan i ämnet TOK, Theory of Knowledge. Det kan väl närmast översättas med filosofi, skulle jag tro. Detta ämne läser de i två terminer under high-school när man läser full IB. Under denna tid skall en stor presentation göras samt en uppsats lämnas in.

Nu var det dags för Annas presentation och den kallades Is religion a failed science? Inte negativt mot religion i sig, bara mer en argumentation om att man inte kan kalla religion en vetenskap. För att kallas vetenskap skall saker gå att leda i bevis och det är ju oftast svårt i religionen. Det var både lärare, elever och några föräldrar där och lyssnade. Det gick jättebra och nu är den delen över. Skönt för varje sak hon kan bocka av nu!

8th Grade Dinner Dance, 13 maj

Fredag kväll var det dags för 8th Grade Dinner Dance. Detta är en formell middag i samband med att barnen går ut Middle School. Åttondeklassaren plus föräldrar är inbjudna och det är formell klädsel som gäller. Helt plötsligt ser alla barnen mycket äldre ut!

Det första som hände när vi kom fram var att det skulle tas familjebilder. Jättekul att ha!

Väl på plats ställde hela årskurs åtta upp i trappan. De är väl ett sextiotal elever.

Så var det dags för middag. Föräldrarna satt för sig och barnen för sig och det var fullt program hela kvällen. Vi hade fått lämna in olika foton på barnen och det var bildspel för varje person med allt från babybilder till aktuella. Så sött!

Alla killar, iklädda skjorta, slips och snyggbyxor, ställde upp sig för fotografering.

När dansen började var alla barn tvungna att bjuda upp en förälder till första dansen. Så här såg vi ut när det var dags :)

Vi föräldrar fick inte vara med hela kvällen. När första dansen var avklarad så fick vi lämna lokalen och en DJ spelade musik och det var dans resten av kvällen. Vi var på KLGCC, en golfklubb ganska nära där vi bor, och i källaren fanns det en bar dit alla föräldrar drog sig.

Vi hade väldigt kul med Wolfgan och Dorothea från Schweiz, Peter och Marjolein från Nya Zeeland, Bryan från NZ och Olivia Jungeling med man från Schweiz också. Här poserar Wolfgang, Peter, Bryan och Michi med sina öl. Vid tolvtiden var det dags att hämta upp ett gäng trötta och glada ungdomar igen.