22 oktober 2013

Middag på L´Obsteria och sedan Tammy´s café

Ibland kan man inte klaga på servicen här på Langkawi. Till vårt hus har vi en septitank och det kändes som om det var längesedan vi tömde den - januari - så jag ringde för att beställa ny tömning. De kom efter en halvtimme. Väldigt imponerande!


Idag flyttade även Martin och Anna hem till oss och Thelma och Fredrik sade farväl och åkte hem till KL igen. Fredrik fick besöka Global Doctors för att få medicin mot vad som troligen är halsfluss. Martin och Anna kom upp till oss på eftermiddagen, kanonbruna efter att äntligen ha fått en heldag på stranden med sol. Kvällen startade vi sedan på The Cliff för en drink i solnedgången.


Hovmästaren där rusade fram och hälsade och sade att han och jag tagit kort tillsammans när jag fyllde år. Jag skrattade gott när jag tänkte på hur Mica dragit igång med sång och hurrarop när vi var där alla tjejer från bokklubbarna. Nu viskade jag att denna gång fyllde min man år och - vips - så kom de in med en tårta till honom också. Så trevligt!!


Fick en bild - om än inte så bra - på Michi och hovmästaren.


Vi bestämde oss sedan för att prova en ny restaurang som några goda vänner rekommenderat, L´Obsteria, som ligger alldeles nära Sun Café. Italiensk mat som var riktigt god. De hade bruschettas med svamp - väldigt goda!! Det visade sig att det var samma ägare här som på Brasserie och så träffade vi Lorenzo som ju är delägare i båda och som var med och styrde upp Michis födelsedagsmiddag. Vi hade skickat ett tackmail till Brasserie för den goda maten och för den trevliga personalen. Lorenzo berättade att han skrivit ut det och satt upp det så alla kunde se det som jobbade där. Bra gjort! Inte många som tänker så på personalen här.


Efter middagen blev det en drink på brevidliggande Tammy´s Café. Hit går mycket av restaurangpersonalen när de slutar jobba och det är ett lite "undergroundställe", då hon inte har några rättigheter. Polisen ser dock mellan fingrarna. Här kan man ägna en timme eller två och bli helt uppdaterad på senaste skvallret på Langkawi. Helt underbart!


Så bar det av hem till oss för en sista liten kvällsdrink innan det var dags att sova. Ännu en mysig dag på Langkawi.