08 juli 2013

En heldag i Almunecar

På morgonen, medan resten av familjen sov, smög jag ut till det närliggande lilla bageriet och köpte baguetter till morgonens frukost. Hur gott skulle det inte smaka med färskbakat bröd! På vägen tillbaka passade jag på att fota Annas blåvita hus längre bort på gatan.


Det var underbart att kunna sitta ute på balkongen och äta frukost. Michi hade gjort sina specialmackor med ägg, salami och massor av godsaker i.




Anna hade lite jobb idag och skulle iväg och fota en lägenhet i Gamla Stan så vi följde med och det blev en promenad i branta backar och smala gränder.


Vi passerade Castillo de San Miguel som uppfördes av romarna under första århundradet.



Lägenheten som Anna fotade var en etta utan balkong. Roligt att se hur allt går till från foton, till upplägg på weben och texter som skall skrivas.



På vägen tillbaka hittade vi Almunecars turistbyrå och gick in för att se om vi kunde hitta en bilkarta över Andalucien inför morgondagens resa.



Anna tog med oss till Mercadona, en stor livsmedelskedja i Spanien. Där handlade vi lite frukostmat och annat gott.



På vägen hem, strax innan lägenheten, såg vi denna konstruktion. En liten byggnad hade satts upp för att alla rullstolsbundna skulle kunna ta sig ner till stranden och sitta i skuggan.



Anna och Michi hade varit smarta nog att ta på sig badkläder under så det blev ett bad i havet vid Annas något steniga strand.



Vi fixade lunch på balkongen och tog en liten siesta. Känns som om vi kommit in i den spanska mentaliteten direkt :) På kvällen tog Anna med oss till Los Bajos, en rad restauranger och barer som ligger alldeles på stranden. De hade satt upp väldigt fräcka soffor, eller bäddar, där alla ungdomar samlades.



Vi valde dock de lite mer traditionella stolarna och beställde in Sangria.




När drinken var slut vandrade vi runt inne i stan för att hitta något mysigt ställe att äta på. Inne i en liten gränd hittade vi Meson Fransisco II. Maten var fantastisk och personalen hur trevlig som helst. Ett riktigt lyckat val!




Trötta och mätta vandrade vi sedan hemåt i natten och somnade gott. Imorgon bär det av till Costa Ballena utanför Jerez för att träffa Fredrik och hans kompisar.