01 juli 2018

Promenad till Nueva Andalucia

Dagens frukost blev vid vårt nya terrassbord. Fin utsikt!! När vi var klara bestämde vi oss för att försöka oss på en promenad bort till Kjell och Birgittas hus i Nueva Andalucia. Tog en bild från torget där vi köpte vatten innan vi gav oss iväg.



Vi passerade en död orm på marken - de finns även här...


Efter ungefär en timmes vandring på småvägar och över en liten å så kom vi rätt på deras gata och hittade huset. 


Vi fortsatte ner till stranden och tog strandpromenaden hemåt.

  

När vi var tillbaka i San Pedro hittade vi en uteservering mitt i stan. Efter drygt två timmars gång var vi riktigt hungriga. Det blev spanska gambas pil-pil. Hur gott som helst. Michi tog en carbonara.



När lunchen var uppäten var det dags för Spanien att spela match. Vi satte oss på den lilla tapasbaren nära oss igen och tittade. Så spännande, men tyvärr förlorade Spanien.
  

Nordicas Anna-Lena Rosén kom hem till lägenheten vid sju för att titta hur den såg ut och ha ett litet samtal om uthyrning. Det kändes bra. De jobbar med långtidsuthyrning vilket passar oss bättre då vi inte kan åka hit under året. Mindre slitage och mindre röj i lägenheten mot om man hyr ut den veckovis. När hon gått gick vi ner till en av de små lokala restaurangerna igen. Vi hade sett en som hade fisk och skaldjur på menyn, La + Fria. När vi kom halvnio, vilket är sent för svenskar, så var restaurangen helt tom. När vi gick vid halvelva så var det helt fullt. Lite andra vanor här.


Vi fortsatte tvärs över vägen och satte oss ner på en bar för att kolla matchen mellan Danmark och Kroatien. Tyvärr förlorade även Spanien. Alla lag vi hejar på åker ut. Nu får vi verkligen hålla tummarna för Sverige på tisdag. Sista dagen i Spanien är till ända och i morgon bär det av hem till Sverige igen. Konstigt att veta att om uthyrningen går bra kommer vi inte tillbaka på ett par år...