12 oktober 2021

Spanskalektion, köksfirman och golvfix i Almaspuri - högt tempo nu!

Så roligt med spanskalektionerna nu när vi ses hemma hos Maru. När hon undervisade på skolan så var hon tvungen att följa böckerna kapitel för kapitel och jag var på bok 2. Nu sitter vi och pratar mycket och tragglar dåtid med particip, imperfekt och preteritum. Vilket skall användas när? Vad man har glömt! Nu tyckte hon i alla fall att min nivå var på bok 3 så den är nu beställd. Kul!!


Från spanskan bar det direkt iväg till Ferunis, en kakelfirma som samarbetar med Signature Kitchen. De hade en stor butik ute i Petaling Jaya där även flera kök är uppbyggda. Roligt att se olika hylltyper mm uppbyggda.


Vad gäller materialen så tittar jag på en högblank vit yta, cementgrå skåp nere och en lite mörkare bänkskiva.


Vi har nog tänkt att flytta med flygeln till Almaspuri och då ryker matplatsen, vilket innebär att vi nog kommer behöva ha matplatsen i köket. Då försvinner möjligheten till en större köksö. Nu ritade vi istället in en "halvö". Det blir spännande att se vad hon ritar in för något. Nästa torsdag skall vi ses på Almaspuri så att hon får mäta ordentligt. Då har de antagligen byggt igen ytterväggen och fixat till i köket så att det går att mäta ordentligt.


Letar också efter golv till köket. Nu finns det ju mycket keramik som ser ut som trä, men som är mer tåligt i köket.


Fiskben är fint! Finns flera färger och stora plankor.


På väg från mötet med köksfirman ringde jag parkettgolvläggaren vars namn jag fått av Ms Wong på Almaspuri. Mr Fui gör tydligen alla trägolv i huset sedan många år. Han kunde ses redan halvtre så det blev ett snabbt besök hemma med lunch och sedan promenad till Almaspuri. Alltså man undrar hur de tänkte som lade in kakelplattor i änden av sovrummet??? Nu skall de hackas bort och samma trägolv läggas hela vägen. Hela golvet skall sedan slipas och få en mattfinish. Pratade med Nazrul, byggledaren, och vi tar även ut de inbyggda garderoberna i två av sovrummen. De små inbyggda hyllorna rivs också ur. Vill inte ha några dörrar. Senare kan vi bara måla allt vitt och sätta in vita trähyllor så blir det mer modernt.


Jag var tvungen att smygfota killen som städade bort allt nerhackat material. Vilket jobb! 


Michi var också iväg innan jobbet och köpte skruv till lister vi skall ha med till Langkawi. Från början satt det plastlister med pålimmat trämönster som nu släpper överallt.


Anna hade varit och tömt vår post och nu, äntligen, efter alla månader sedan tillträdet (nov 2020) så har elbolaget vaknat till liv. Jag ringde dem i september innan vi åkte tillbaka till Malaysia för att kolla om vi inte behövde betala el. Nu hade det kommit ett brev när de efterfrågade alla uppgifter jag redan lämnat - påminner om ett annat land... Kunde öppna ett konto online, anmäla alla startsiffror och sätta upp så att kostnaderna debiteras automatiskt. Nu är nog alla räkningar klara där. Skönt! Det gäller ju att automatisera så mycket som möjligt när vi har saker i flera länder.


Tala om att ha haft en effektiv dag. Det är bara att köra full fart tills vi vet hur det går med försäljningen av Hijauan. Vi väntar fortfarande på besked om det och om mitt och Thelmas visum. Dag 12 av 14 har nu passerat för mig. Tålamod. Tålamod.