30 juni 2018

Ikea och strandpromenad

Vi har fått lite nya foton från Langkawi och nu har de börjat lägga mosaiken. Det kommer att bli jättefint och nu är allt gjort ordentligt. Skall bli så kul att se hur poolen ser ut när den är fylld med vatten igen. Thelma åker upp 13 juli och då skall allt vara klart.






Jag vaknade först, som de flesta mornar, och hittade en alldeles utmärkt blogghörna på terrassen. Efter en stund hörde jag lite skrammel och Michi kom ut med en frukostbricka. Underbart!



Efter frukosten åkte vi tur nummer två till Ikea. Det var faktiskt väldigt lite som saknades till köket, men det behövdes små juiceglas och en gratängform. Hade också köpt kastruller som inte fungerade med induktion, så vi fick byta till nya. Till utsidan ville vi ha något litet bord där man kan sitta och äta frukost så det blev också inköppt.



Givetvis blev det lunch på Ikea också. Michi fick sina älskade korvar men jag hittade en macka med spansk serranoskinka. Så mycket bättre.




När vi lastat in allt i lägenheten så bestämde vi oss för en promenad. Vi promenerade ner till stranden, vilket tog ungefär tio minuter. Gick sedan en lång promenad längs vattnet för att se vad som finns i närheten av oss. Det blev en rejäl promenad!





Det blev vätskepaus vid ett litet stånd vid stranden. Michi beställde vatten och glas på spanska. Härligt hur han kommit igång.



Den gamla motorvägen genom San Pedro är nu nedgrävd i en tunnel under staden och istället har man gjort lekplatser, cykelbana och gångbana på ovansidan.




Inne i stan var det uppsatt skärmar på flera ställen för alla fotbollsintresserade.



VI såg slutet på en match på den lilla tapasbaren jag var på första kvällen här.




Köksskåpen i lägenhete börjar se riktigt välfyllda ut nu.



På kvällen gick vi till en annan restaurang när oss. El Candil de Albert. Här finns ingen meny alls utan ägaren kom ut och berättade vad han hade och erbjöd oss att testa lite av varje vilket lät kul.



Jag tog en tinto de verano och fick in världens största glas!!! Massor av olika små rätter kom sedan in: tortilla, salade russe, tomat med lök och tonfisk, pisto - en väldigt god grönsaksröra med aubergine, lite serranoskinka och manchego-ost, albondigas - som köttbullar i tomatsås och en kycklingrätt. Små portioner av varje. Väldigt roligt koncept där allt var en överraskning.




Värden kom sedan ut och önskade oss lycka till med vårt köp i San Pedro och bjöd på husets likör.



Så trevligt och lättsamt det är. Vänliga människor och god mat. Vilken härlig dag vi har haft!