06 februari 2021

Våra avhuggna frangipani planteras om

Idag var det dags att plantera om de avhuggna frangipanigrenarna. Mariam, trädgårdsmästeren, och Thelma grävde gropar och planterade. Nu är de på plats. Jag hade köpt ett speciellt pulver som skall stimulera rötterna att växa ordentligt så vi hoppas att det funkar.



På utsidan höll killarna på med muren och nu är allt tegel på plats. Nu skall överliggare på för att sedan följas av slamning och målning.


Michi och jag åkte ner till Red Tomato för att köpa bröd. Tyska Tanja som har restaurangen bakar även bröd och det är fantastiskt att kunna köpa grova bröd. Jag var också tvungen att fota McDonalds drive-in. Om någon parkerar här springer personalen ut och tar beställning, in igen och sedan ut med en påse mat.


Inne på Red Tomato träffade vi Mun, en kompis till oss, och han tipsade om att det går att åka till KL och tillbaka med tillstånd från polisen. Jag kommer nog att åka hem 15-19 februari för att fixa med vårt badrum och bokslutet.


Vi åkte förbi en handelsträdgård också och kollade lite växter för landet med våra träd i.


Idag fick vi leverans av en trädgren, kayu tas. Tydligen luktar den något speciellt som ormar inte gillar. Jag tyckte mest det luktade trä. Lokalbefolkningen här använder käppar av detta träslag när de promenerar i djungeln för då kommer inga kobror fram.


När vi gick upp på berget idag kryllade det av hundar Åtta stycken räknade vi till.


På kvällen blev det tapas vid poolen som Michi och jag fixade. Vi skrattade gott åt hur denna pyttelilla groda kan låta så mycket. Hur högt som helst!


Ännu en härlig dag här till ända.