01 februari 2010

Michis nya kontor

Michi, eller snarare STIL Trading Malaysia Sdn Bhd, har köpt nytt kontor på Mont Kiara Plaza. Läget är perfekt och ligger bara 500 meter hemifrån så nu kan Michi gå till jobbet!

Torget ligger mitt i Mont Kiara, som är en av de stora förorterna för expats. Här ligger mängder av kontor, men också massor av restauranger med allt från väldigt lokalt för under 10 kronor för en lunch, till dyra Starbucks som tar nästan 25 kronor för bara en kopp kaffe.

I detta hörnhus, block D, samma som McDonalds ligger kontoret på femte våningen.

Här är utsikten från kontoret. Man kan se vårt gamla hus, Almaspuri därifrån.

Inflytten skedde nu i januari och byggnadsarbetet har pågått för fullt, och fortfarande är det lite saker som skall på plats. Glasväggar skall upp för kontoret och konferensrummet bland annat.

Michi och Andreas har ett kontor tillsammans där det också finns ett extra skrivbord när det behövs.


Utanför har man sedan byggt upp fyra moduler där vem som än är på besök kan sitta och jobba. Det finns visst redan någon som kommit på idén att göra sina läxor där...

Här kommer det att bli ett konferensrum. Ännu så länge saknas glasväggarna, samt projektor, duk och whiteboard. Imorgon, tisdag, skall väggarna komma och då går ju rummet att använda.

I en hörna av kontoret har man ett kök / bar. Allt delvis inspirerat av Googles tankar om hur viktig den kreativa miljön är för ett kontor. Mer spännande funktioner kommer upp senare.

Totalt kommer det i ett första läge att finnas tio arbetsplatser, men det finns plats för fler också. Kul utveckling av äventyret som tog oss till Malaysia!!!

Januari i Kuala Lumpur

Tillbaka till KL igen den 14 januari, på Fredriks trettonårsdag. Tänk, nu har vi inga barn längre utan två stora tonåringar! På bilden här var Fredrik två år. Det var ett litet tag sedan...

Han fick bland annat några böcker på svenska ur en serie som kallas Cherub och som handlar om barn som är agenter. Författaren heter Robert Muchamore och Fredrik och hans kompisar slukar dessa böcker nu. Bra sätt att få honom att läsa lite på svenska!

Annars har allt kört igång här igen. Svenska skolan har startat och vi har äntligen lyckats få tag i en tjej som anmälda sig frivilligt (!) till styrelsen. Det gör att jag kan avgå som ordförande med gott samvete efter sex år. Nu när inte barnen går kvar, känns det mer rätt att någon annan förälder tar över.

Swea har startat upp med nästan ett program i veckan och vi har dessutom fått reda på att världsmötet 2011 för hela Sweas organisation skall vara här. Det lär bli mycket jobb, men också väldigt roligt!

Elisabeth och jag har kommit igång att springa igen, även om vi tar det lite lugnt i början. Just nu blir det varje måndag morgon, kvart i sju i Lake Garden. Skönt att starta igen efter all julmat! Fick ju dessutom dels en stegräknare, dels en garminklocka som loggar var man springer i julklapp. Känns som om familjen tycker jag behöver röra på mig???!!! Har nu testat att gå 10.000 steg om dagen en vecka, höjde sedan till 11.000 steg och denna vecka skall jag gå 12.000 steg om dagen. Får väl se när vågen börjar röra på sig. Dessutom har jag lyckats lura med mig Harriet till gymmet. Var på bodypump och lyfte vikter i onsdags och kunde sedan knappt svara i telefon för det gjorde så ont i armarna...

Bokklubb har vi haft en gång också. Trevligt och gott hemma hos Elisabet Sjöblom.

Nu har det varit helg och barnen har varit lediga från skolan både fredag och idag, måndag. I fredags var de lediga p.g.a den indiska högtiden Thaipusam och idag är det KL Federal Terratory Day. Här duggar av det av olika helgdagar. Michi har varit i Hongkong och jobbat en vecka så jag och barnen har myst. I fredags var vi på filmen Avatar, som trots sitt fantasy-tema faktiskt var riktigt bra. Tre timmar lång! I lördags var jag och Fredrik på massage och sedan åkte vi till 1 Utama med alla hans sparpengar så han fick köpa sig en ny mobil. En lycklig kille! Anna har hängt med sina kompisar hela helgen, men vi fick oss en tjejmiddag igår kväll ner Fredrik var och sov över hos en kompis.

Imorgon börjar allvaret igen...