14 juli 2012

Fjärås och Freeport, 12 juli

I morse gick jag ut på en liten promenad medan övriga familjen sov. Vi har nämligen fått en bakbil på Rörtången även denna sommar. Fredriks kompis, Johan, står och säljer tisdagar, torsdagar och lördagar. Vi hade beställt ett bröd via sms igår kväll och nu var det dags att hämta det. Bröden är bake-off, så när man kommer på morgonen är de helt varma. Det var skönt att trycka brödet mot kroppen på vägen tillbaka med tanke på hur kallt det är denna sommaren. Känns som om temperaturen inte varit över 14 grader mer än tre dagar.


Fredrik skulle idag ner till Fjärås och hälsa på några kompisar från konfirmationslägret. Med tanke på det dåliga vädret bestämde vi oss för att allihop köra ner honom och göra en utflykt. Det blir lite trist i längden att sitta inne och kura. 


Det var nästan sex mil att åka och denna gång skulle han hem till Klara och dit skulle även ett par andra kompisar komma. Det var verkligen ute på landet denna gång också. Väldigt fint! På vägen tillbaka till landet bestämde vi oss för ett stopp på Freeport. Michi hade aldrig varit där och jag och Anna har varit där en gång. Vi var nu lite hungriga och döm om vår förvåning när vi klev in på ett matställe och Marika Thonell satt där med sin kompis Ulrika och hennes dotter!!!



Världen är verkligen liten! De bodde ju tidigare i KL, men har sedan hunnit flytta till Prag, Rom och nu bär det av till Hongkong, så lite närmare igen :) Kul! När vi ätit upp hittade Anna sin favoritbil utanför...



Vi traskade runt bland affärerna ett litet tag, men handlade inget förrän Michi klev in i Kosta Boda och köpte på sig ett lager nya kaffeglas. Blir bra att fylla på med i Malaysia.




På vägen hem blev det stopp i mataffären, systemet och Bokia innan vi landade på Rörtången igen efter en heldagsutflykt. Riktigt rolig dag! På kvällen testade vi nytt recept med kalvfärsbiffar som veks med parmaskinka och ost emellan. Dessa bakades i ungen och serverades på en salladsbädd och en kantarellsås till. Vi håller på och testar recept ur en LCHF-bok och alla har hittills varit väldigt goda!