06 oktober 2019

Väggmålningar i Penang

Efter frukosten var det dags att ge sig ikast med muralmålningarna igen. Vi promenerade iväg förbi Chinatown och ner mot vattnet i riktning mot Armenian Street igen. På många ställen fanns det rolig konstverk att titta på.







Vissa var uppbyggda som den med cykeln där målning och objekt har förenats i ett verk.




Som alltid i Malaysia så fascineras man över hur trottoarerna inte går att komma fram på. Här hade till exempel en restaurang sett en bra yta att ställa lite fler bord på.



Mer konstverk passerades.





Den här fick vi syn på först när en restaurangägare lockat in oss och pekade på väggen.



Så var vi tillbaka på Armenian Street efter en stor loop.





Pappa hjälper till att knuffa på lite.





Här var ännu en målning nästan inne i ett restaurangkök. Man fick inte vara rädd att fråga efter hjälp för att hitta alla målningar, men folk var väldigt hjälpsamma.






Vi gick ner till ett kvarter i hamnen där kineser för många år sedan byggt hus ute på pålar i vattnet. Det var som en liten stadsdel.








Man kunde ta en liten båttur också för att se allt från havet men vi skippade det.



Även här fanns lite målningar.







Efter ett par timmars vandring blev det lite vätskepaus på en kinesisk restaurang.




Vi hade redan lämnat pappas rum och när vi kom tillbaka hade vi ett par timmar i lugn och ro på mitt rum innan det var dags att resa till flygplatsen. Vi försåg oss med var sin bok och en kopp kaffe.




Michi hämtade upp oss på KL Sentral och vi åkte till Almaspuri för att se vad som behöver göras för att fixa till lägenheten. Jag åkte sedan hem med bilen och pappa och Michi hoppade av vid Plaza. Det blev en öl på The Barn och sedan middag på Mercat Gastrobar med tapas. Mums!



Anna har varit i Holland över helgen igen och hade där återträff med två klasskompisar från MKIS. Det var Nick som bor i Danmark och Laila som bor i Holland. Roligt!




Fredrik hade sin första tenta i fredags. Totalt skall han ha femton tentor på tre år och de första sex måste han klara för att behålla jobbet. För ett par veckor sedan fick de tolv nyanställda frågan om de ville göra det första provet den 4 oktober eller i slutet på månaden. Fredrik och hans nye kompis Henry var de enda som ville göra det direkt. Lite djärvt med tanke på att de hade 1800 sidor att läsa in. Tydligen kände båda att det var väldigt svårt. Igår fick de dock beskedet att båda klarat sig med bravur. Skönt att komma tillbaka till jobbet och vara klara när alla andra har tentan kvar. Chefen och några kollegor hade skickat sms och lyckönskat. Tydligen får Fredriks chef meddelande samtidigt som Fredrik med resultatet...