07 juni 2023

Fix hemma när familjen reser

Nu är jag själv i tre dagar och har gjort långa listor med allt som ska hinnas med. Alltifrån att städa klart huset - mycket jobb när man har varit borta länge. Ska även rensa i lite skåp och lådor, passa på att handla nu när jag har bilen, besöka mammas grav med en blomma inför helgen, jobba och massor av annat. Så klart kommer jag också ha tid att läsa böcker. Det är lite roligt nu inför sommaren då flera bokvänner på Instagram har satt ihop bingobrickor. Har fått två nu, en för deckare och en för feelgood. Jag läser ju mest deckare så jag får väl satsa på den.


När jag städade köket idag så tog jag mig även an vårt kryddskåp och skurade ur hela fläktskåpet. Så välbehövligt. Nu är alla gamla kryddor slängda och alla kvarvarande är fint insatta i bokstavsordning. Känns så skönt när man får rensa lite.


Tog mig en löparrunda idag också. Är nu inne på vecka sju och det börjar kännas något lättare. Väl hemma kunde jag inte motstå att börja rensa lite på grusgången. Det är så meditativt. Man sitter där på huk med ett fokus och resultatet blir så fint.


Anna och Erik startade mitt i natten med ett tåg ner till Frankrike och sedan körde de upp till Nederländerna. Nu skall de träffa Eriks mamma ett tag.


Vet inte vem som var gladast - Pluto eller Wiljo - när de väl var framme i Utrecht.


Michi åkte iväg till Danmark tillsammans med Mats. Michi har kundbesök imorgon och fick lite sällskap på vägen. 


Det blev övernattning i Viborg denna kväll och de hann med ett pubbesök innan kvällen var slut.


Roligt för lite killresa med Michi. Det är ju inte så ofta han reser iväg överhuvudtaget jämfört med förr.