11 juli 2009

Sverige 4 - 5 juli - Anna till Spanien

Nu har Anna åkt iväg till Spanien! I lördags åkte vi hem till Lerum eftersom Annas flyg skulle gå klockan sju på morgonen på söndagen och det är lite närmare från Lerum än om man skall åka från landet genom Tingstadstunneln, som självklart är under ombyggnad i sommartid.

Härligt att få en dag hemma i Lerum! Michi var på jobbet några timmar, medan jag och barnen åkte hem och fixade massor av saker. Det skulle kopieras nycklar, gå till bokhandeln, hämta ut paket för Sofia distans, köpa växter och plantera på mammas grav, handla lite mat till ett ekande tomt kylskåp m.m.

Vädret var soligt och varmt så på eftermiddagen blev det bad i Aspen. Det var säkert 25 grader i sjön och man fick nästan Malaysia-känning. Till och med havet har varit uppe i 22 grader! Michi fick ett ryck och sprang hem från jobbet, nästan 12 km. Imponerande! När han nådde hemmet blev det dags för ett kvällsdopp också och sedan ordnade vi middag på altanen hemma. Så mysigt!


Nästa morgonen var det till att stiga upp tidigt och vi gav oss iväg till Landvetter redan vid fem. Fredrik låg sött hemma och sov. Kändes konstigt att lämna Anna på flygplatsen helt ensam. Det var dessutom byte i Paris, men inte bara gate utan även terminal, och hon hade bara en dryg timme på sig. Självklart var hon själv inte det minsta nervös, utan bara hennes föräldrar :o) Sms:en duggade sedan in tätt under dagen alltefter resan framskred och till slut var hon lyckligt framme hos familjen i Almunecar. Skönt! Där skall också två franska studenter bo, en tjej på 16 och en kille på 17. Anna har ett par roliga veckor framför sig!


Från Landvetter bar det av hem igen för att väcka Fredrik och åka in till stan. Han skulle sättas på bussen för att åka till Örebro och hälsa på sin kompis Erik Eriksson, som flyttade hem från KL för ett år sedan. Härligt att de håller kontakten!

Sverige 26 juni - 3 juli

Veckorna rusar förbi och vi har redan varit halva tiden i Sverige. Thea åkte härifrån i lördags och resten av tjejerna åkte i söndags. I lördags var det också dags för nästa gäng att komma hit - grabbarna från Oslo; Fredrik, David och Thomas. Roligt nu när alla är så stora så att de kan ta sig runt och hälsa på sina kompisar!

Söndag eftermiddag blev vi inbjudna till familjen Kristianssons som hade bakat jordgubbstårta och ville fira Anna som fyllde i februari när vi inte var här. Smaskigt värre!


Tisdagen den 30 juni fick vi besök av Emma och Martin med deras lille kille, Jesper. Emma jobbade ju hos oss i KL tidigare, men träffade vår kompis Martin när hon följde med oss hem till Sverige för ett par år sedan. Tänk så livet kan bli!



Den 1 juli fick vi besök av en av mina bästa vänner, Madeleine och hennes två flickor. Vädret var fantastiskt så vi packade lunchkorgen och åkte till Ägglösa för sol och bad. Vi tvingade i Stockholmstjejerna i västkustens salta vatten, bland maneter och annat skumt :o) På tillbakavägen blev det vattenskidåkning för Anna och Louise, två tuffa brudar på havet.




När hungern började göra sig påmind igen på kvällskvisten så tog vi fram den lilla japanska grillen igen. Alla barnen tyckte det var så kul så vi vuxna kunde bara luta oss tillbaka och få köttet levererat på våra tallrikar.

Vid lunchtid nästa dag skjutsade jag våra gäster till Kode och direktbussen till Göteborg och senare på eftermiddagen fick vi besök av ett par vänner i Lerum, Eva och Erika. Erika är Annas kompis sedan de var nyfödda. De kallar sig för evighetskompisar. Bästisar kommer och går, men vissa kompisar har man i evighet - vad som än händer. Rätt fint, tycker jag! Erika skall komma ner och hälsa på oss i KL ett par veckor - för andra gången! Det ser vi fram emot.

Så var det fredag igen och vi hade lite släktmiddag på landet för att fira min födelsedag.
Innan gästerna kom på eftermiddagen hann vi ta en tur med båten till Dyrön. Fredriks kompis Martin följde med ut och badade.


Födelsedagskalas kan tyckas lite sent. Jag fyller i och för sig i maj, men vi brukar alltid ha lite grillning på landet och fira tillsammans. Fick passa på nu innan Anna sticker till Spanien. Pappa och Gudrun var på Öland och kunde tyvärr inte komma, men sommaren är lång så de får komma ut senare istället :o) Barnen hade jättemysigt och hann med både dopp i havet och det obligatoriska besöket i Rörtångens kiosk.