30 januari 2014

Award assembly och Hard Rock Café

När vi vaknade i morse hade Award assembly, diplomutdelningen, på MKIS redan varit. Det blir så skumt ibland med tidsskillnaden. Fredrik hade tillsammans med tretton andra i hans årskurs fått gulddiplom, vilket är det högsta man kan få beräknat på snittbetyg. Kul att det går så bra! Michi var där och fotade.


Michi fick ett fint kort på systrarna Alice, som går i Fredriks årskurs, och hennes lillasyster Clara utanför aulan.


Här visar Fredrik upp sitt gulddiplom, men måste ha pratat med någon annan under tiden...


Anna och Paige hade mer introduktion idag klockan halvelva och när de kom hem satte de sig ner för att försöka pussla ihop sitt schema.


Medan tjejerna höll på stack jag iväg till 3, Calle de la Princesa för att köpa biobiljetter. Vi tänker gå på premiären av Saving Mr Banks, en film med Tom Hanks och Emma Thompson som handlar om när Disney gjorde filmen Mary Poppins. Den verkar rätt bra från trailern och vad vi har hört från andra som sett den.


Himlen var helt kolsvart trots att solen lyste, så det såg ut som ett stort snöoväder var på väg.


Hittade en liten Nespressobutik till inne i El Corte Ingles vid stationen Aruilles och en Zarabutik med massa rea. Verkar vara det överallt nu. Paige var så trött idag efter att ha vaknat vid fyra varje morgon, så hon valde att stanna hemma idag. Anna och jag tog tunnelbanan till Colon. Anna var sugen på en riktig köttbit så då valde vi att åka in till Hard Rock Café.


Plaza de Colon har ett par statyer för att hedra Columbus och en flaggstång med en enorm spansk flagga som vajade i vinden. Riktigt pampigt!


När vi kom till Hard Rock var det helt fullt. Det visade sig att ett universitet bokat hela stället för ett event. Det fanns dock platser vid höga barbord och Anna och jag hade sådan tur att de som satt vid bordet där vi precis kom in, just reste sig för att gå.


Anna fick sin stek och var helt nöjd. Servitrisen såg lite skumt på henne när hon ville ha den "rare", men den kom in perfekt. Hon varnade mig också för den starka såsen till min kyckling, men som gammal "asiat" så var det inga problem.


Vi var hemma vid halvelvatiden och då sov Paige sött så vi smög in. Tittade på Maryl Streep som blev intervjuad av Ellen Degeneres. Det var så roligt. Hon fick olika uppdrag och skulle läsa upp ett grötrecept och låta sexig, läsa en trafikrapport som en kvinna som födde barn och sedan information från wikipedia och låta som en trulig tonåring. Självklart löste hon alla uppdrag helt strålande. Hon är så duktig!!!