07 januari 2012

Vår sista skiddag, 7 januari

Den 7 januari vaknade vi till strålande sol och det kändes underbart att få avsluta med en riktigt fin dag i backarna. Michi, Fredrik och Sandra åkte iväg med sina skidgrupper, medan Anna och jag åkte med Martin, Elisabeth och Markus.


Vi tog oss med gondolen upp på toppen av berget. Backarna var nu perfekt preparerade och vi kunde bara njuta av åkningen.



Finns det något vackrare än det här???



Efter ett tag började det mulna på lite grand och vi bestämde oss för att ta lunchen nere på Club Med med de övriga. Vi tog liften Marmotte för att komma upp på rätt sida igen. När vi var nästan uppe så stannade liften. Anna, Martin och Markus var precis framme och kunde hoppa av, men jag och Elisabeth hängde och svävade ett femtiotal meter innan slutet. När det gått fem minuter anade vi att det inte bara var någon som inte kommit på ordentligt utan något var fel på liften. Martin hade sett hur de slog på det vanliga aggregatet, som slog av direkt. Sedan provade de reservaggregatet som också slog av direkt och då gick de in i själva elskåpet och körde in en skruvmejsel... Bådade inte gott. Elisabeth och jag satt dock och hade trevligt i liften även om det började bli lite småkallt när solen försvann. Efter tjugo minuter lyckades de dock få igång liften igen så att vi kunde hoppa av. Då var vi lite kalla och valde att ta kabinen ner istället för den svarta pisten.



Sådana här fina skyltar såg vi däruppe också efter allt snöfall... Stor lavinfara!



Det var skönt att komma ner till Club Med igen för lite lunch.



På eftermiddagen åkte sedan Elisabeth och jag med Markus nere vid hotellet. På kvällen var det dags att lämna in skidorna för denna gången. Efter att ha hunnit med att packa det sista så blev det middag på den lite bättre restaurangen igen som avslutning. En fantastiskt rolig vecka är slut och det har varit lika roligt som alltid att åka skidor. Första gången på länge som vi inte åkte iväg bara familjen och det funkade också hur bra som helst. Vi fick krama om alla Bäckströmmare redan nu på kvällen då de sticker tidigt imorgon bitti!