07 mars 2018

TIll skräddaren, AP Plaza och middag med Chen

Regnet strilade ner utanför fönstret i morse och för första gången hade väderprognosen visat rätt. Efter lite frukost tog vi en taxi bort till tygmarknaden med alla dess skräddare. Taxi är lika billigt här som i Malaysia och en färd på tjugo minuter kostar kanske 25 yuan, vilket är drygt 30 kronor. Pappas skjortor och mina klänningar var klara och kändes jättebra.




Vi åkte hem och lämnade av allt på hotellet och gick sedan ut en liten sväng igen. Det var inget roligt väder så vi tröttnade snabbt.




Pappa gick tillbaka till hotellet medan jag snabbt åkte tillbaka till AP Plaza. Hade hittat fina cashmeresjalar m.m. som inte var kopiesaker och ville köpa med lite mer. På kvällen var vi sedan utbjudna av Chen, en god vän till Michi sedan nästan trettio år tillbaka. Han hade med sig sin som också som nu jobbar i hans firma. Vi gick till en liknande japansk restaurang som vi var på igår. Det måste vara det nyaste nu i Shanghai.




Chens val av japansk mat var lite annorlunda mot vad vi brukar äta och vissa rätter skulle jag vilja sortera in under kategorin Fear Factor...



Mycket gott fanns också på menyn så ingen gick hungrig därifrån.




Var helt enkelt tvungen att fota toalettskyltarna. Inte de traditionella direkt, men de gick inte att missförstå. Man fick ett litet leende på läpparna :)






Som så ofta här blev det uppställning efter middagen och korttagning på oss alla.




Vi blev sedan skjutsade tillbaka till hotellet. I morgon är det dags att byta stad från Shanghai till Xian och ta oss med snabbtåg genom Kina. Det skall bli så spännande!