11 november 2021

Jobb och träff med Signature Kitchen

På kontoret var det dags igen att skicka in något som heter Self Declaration. Det är en sorts intyg på att vi är så många anställda som vi säger, att vi har kontoret i en speciell sorts byggnad och lite annat smått och gott som behövs för att vi skall få behålla vår MSC-status. Det är en status som gör det möjligt för oss att anställa och få visum för utländska arbetare. En sak man måste skicka in är foton på de anställda.



Även ett foto på ingången med företagsskyltar behövs. Alltså man undrar ju... Men det är bara att rätta in sig i ledet.


Två timmar under dagen var jag iväg för att träffa Jane på Signature Kitchen. Vi gick igenom vartenda köksskåp, var allt skulle vara, skåp eller lådor, storlekar mm. Nu känns det som om vi har koll på köket. Hon skall göra om ritningarna en sista gång plus rita ut var vi behöver eluttag så att Nazrul kan fixa el till kyl och frys, ugnar, spis mm. Vi gick också igenom garderoberna till sovrummet och valde inredning och färger. Det sista var kommoderna till badrummen där det råder lite tveksamhet över vad de kan göra och inte. Nästa avstämning blir först 17 och sedan 22 november. Då skall allt vara spikat. Lång produktionstid då de har 400 ärenden i kö så allt är troligen klart i slutet av februari. Tur vi inte flyttar in förrän 15 april.



På kvällen träffade vi Maria och Leif på Majapahit och sedan gick vi till The Barn. Vi åker 24 november och de flyttar troligen i  januari och då är vi inte tillbaka. Nu gäller det att suga ut det sista. De flyttar först till Sicilien. Det är spännande att se var alla hamnar. Många som kommer tillbaka till Europa så det kan bli mycket besök och många att hälsa på.