29 augusti 2012

Lunch med Anders och Bärbel

Måndag, sista veckan innan vi reser till London och Annas universitet. Börjar känna flåset i nacken att bli klar med allt, få till Annas packning så att hon får med vad hon behöver, se till att huset är stängt och ok. Hinna träffa pappa och Helene lite mer. Trots att vi stannat fem veckor längre än vanligt känns det som om tiden har rusat iväg. Nästan lite hemskt.

Startade morgonen med en tur till sopstationen och Röda Korset. De skrattade idag och undrade om jag har något kvar hemma. Kommer ändå behöva åka dit med fler lass... Väl hemma hade Anna vaknat och vi hade en diger lista framför oss.

Stack hemifrån vid strax efter tolv. Första stoppet var Handelsbanken. Michi hade fått hämta ut Annas ID-kort tidigare, men de behövde hennes autograf. Var sedan inne i stan en sväng för att klockan tre komma hem på lunch till Anders och Bärbel, farfar och farmor. Det blev sushi till lunch och hembakt sockerkaka. Bärbel skall ut och tågluffa en dryg månad och sticker i natt. Börjar med att åka till Berlin och skall sedan åka runt i Tyskland, Österrike och Italien. Tuff farmor!



Efter lunchen åkte Anna och jag till farmors frissa som sett mina halsband som Bärbel haft och ville titta lite själv. Därefter åkte vi ut till Ikea för att titta på madrass till Annas rum. När vi väl fått ut den stora madrassen till skåpbilen så gick den inte in. Den var dessutom jättetung. Två vänliga män kom och försökte hjälpa oss, men det fungerade inte så vi fick gå in igen och be att få den hemlevererad. Nu skall den i alla fall komma imorgon. Vi var inte hemma förrän vid halvåtta och då var vi rätt trötta. Efter lite middag lade sig Anna på sängen för att kolla lite film och när jag kikade in efter ett tag låg hon och sov på sin dator med kläderna på innan klockan tio :) Mycket att fixa de här dagarna och skönt om vi kan få Annas rum helt klart.