14 december 2021

Influensaspruta tagen och mycket som händer i Almaspuri

Håller på och letar nattygsbord för fullt online. Så svårt att hitta några som jag vill ha. Vill i alla fall ha vita. Det finns mycket att välja på men ändå inte mycket snyggt...



Tog mig en sväng till Reading idag då jag behövde komplettera med ett par saker för julklappar. Det var ju spännande med nästan en timmes bussfärd genom staden med myriader av stopp och barnvagnar.


Anna hade en julklapp till mig som jag skall ta med till Sverige. Roligt när man står nere på gatan och väntar och kan se sin lilla dotter stå och vänta på hissen där uppe.


I juni skall vi på bröllop i Verona, den mest romantiska av städer. Paret vill ha bilder och en beskrivning på hur alla beskriver kärlek. Vi skickade denna bild och skrev att det är viktigt att kunna skratta tillsammans.


Nu har vi fått in fönstren i köket så det är äntligen tilltäppt. En sak att bocka av på listan.


Vi bytte även ut dörrarna till altanen så det blir tystare inne.


Det mindre badrummet är nu helt kaklat med golv och väggkakel.


Det återstår bara en fondvägg och de skall först lägga på ett våtrumsskikt innan de sätter det på plats.


När vi hackade bort ett väggfast skåp i vardagsrummet så visade det sig att det inte fanns något kakel under. Nu har Nasrul hittat ett väldigt likt och idag fylldes den tomma biten i.


Golvet i gästbadrummet är nu färdigt också. Nu skall även väggkaklet på plats. De två badrummen är nog färdiga lagom till Thelma är tillbaka igen.


England kom med nyheter idag att inga länder längre ligger på någon röd lista. Man tror ju att världen skall strama åt igen, men det blev tvärtom här.


Fredrik hjälpt oss idag med att gå till Totally Swedish på Crawford Street. De fick in julskinkorna idag och fick bara 60 stycken så de lär gå åt snabbt. Tur man har en son inne i centrum som på snabba ben kunde kila dit och köpa en till julafton.


Vid strax efter fem promenerade vi bort till Boots apotek här i Maidenhead där vi bokat in oss för att ta influensasprutan också. Här säger de att influensan skall vara tuffare i år och med tanke på alla våra resor hit och dit så gör vi just nu allt vi kan för att slippa bli sjuka. Vi har inte fått några komplikationer alls mer än att vi känt oss lite trötta. Nu behöver väl båda sprutorna ett par veckor för att nå full potential, men det känns skönt att vi är på rätt väg i alla fall.