06 juni 2015

Svensk nationaldag på Langkawi

Frukostdags - undrar om man någonsin tröttnar på miljön?



Vi fick besök av en väldigt skum insekt idag. Den var bara en centimeter i diameter och egentligen väldigt fin. Har i alla fall aldrig sett den tidigare.




Nu har vi tagit oss an våra bougainvillae. Michi började förra gången med ett par stycken och jag tog de andra två idag. Vi skall försöka få dem över muren så att det blir fullt med hängande blommor. Blir nog riktigt fint när de har vuxit till sig lite.



En kines vid namn Alan, som varit byggledare vid vårt hus i omgångar, hade rekommenderat sin brors fiskrestaurang inne i Kuah. Vi vill ju alltid testa nya restauranger så det här var ett ypperligt tillfälle.



Alan var själv på plats och lyste upp när vi kom. Han parkerade sig sedan vid vårt bord och rekommenderade vad vi skulle äta. Han berättade också om sin uppväxt och hur Langkawi förändrats vilket var väldigt intressant. Det roligaste var när han berättade om hur han brukade jaga, men för fem år sedan blev han väldigt sjuk under lång tid. Detta berodde på att han blivit utsatt för "black magic" av någon som inte gillade att han jagade... Vidskepelsen är stor här i Malaysia och det är så otroligt spännande med olika historier man får höra, så långt ifrån vår verklighet, vetenskaplighet och tro.




Maten vi beställde efter hans rekommendation var en "snapper" ABC, lala spicy (musslor) och ett par tigerräkor med vitlök. Behöver jag säga att vi var rätt mätta efteråt. Hit kommer vi definitivt att ta med gäster för allt var väldigt gott!






Vilka dagar vi har haft här. Vi har gjort mängder med saker, men också sovit nästan tio timmar per natt. Ätit gott och njutit av vårt Langkawi. Härligt!