14 maj 2020

Anders begravning i Lukas kapell

Michi åkte till jobbet denna förmiddag och Anna och Erik åkte iväg till kiropraktorn och sedan till Rörtången för att lämna av all mat inför helgen. Fredrik och jag var kvar hemma och väntade på Mio Möbler som skulle leverera köksbord, stolar och en matta. Som tur var så kom de redan innan utsatt tid. Allt såg jättefint ut. 


Nu ska jag lägga ut en annons på blocket och se om jag kan få sålt det. Så skönt när någon kan hämta. 

Fredrik och jag åkte iväg via kontoret och hämtade upp Michi och sedan sågs vi alla vid St Lukas kapell på Västra Kyrkogården för Anders begravning klockan 14. 


Det blev en väldigt vacker ceremoni i kyrkan. Prästen pratade väldigt personligt och det blev inte så sorgligt som man kunde befara.

  

Vi gick vidare från kapellet till själva graven och Michi och Angelika sänkte ner urnan. När allt var över gick vi iväg till en pub och tog ett glas öl och cava till damerna. Klockan fyra öppnade Tullen, Anders favoritrestaurang och här blev det en sen lunch/tidig middag.


 Det blev en fin stund och Anders skulle verkligen ha älskat att vi gick dit. 


Idag fick vi också fina blommor från Madeleine och tjejerna.


Ute på Rörtången igen öppnade vi champagnen vi fått av pappa dagen innan Anders gick bort. Ibland är slumpen märklig. Vi fick varsitt glas som vi alla höjde i en skål för Anders.



Det har varit många tankar, minnen, gråt och skratt under dagen och vi skall alltid minnas denna kraftkarl som har stått oss så nära under många år. Som prästen sade - Du fattas oss. Vi fick också med ett ord på vägen och det är att vi dör bara en dag, men lever alla andra. Väl värt att tänka på!