05 augusti 2012

Äntligen en båttur!

Morgonen den 2 augusti gick Michi upp tidigt och skjutsade Anna till Landvetter där hon tog flyget upp till Umeå. Där skulle hon bli hämtad av familjen Malmberg för att tillbringa fyra dagar på Risön utanför Örnsköldsvik. Tidigt på morgonen fick både Fredrik och Michi säga hejdå till gumman för på söndag åker de till Malaysia igen och sedan åker Anna till England. Konstigt...Vi har nog inte riktigt förstått detta ännu.

Michi och Fredrik stack sedan tidigt tillbaka till Rörtången. Vädret var kasst som vanligt och jag tog mig en lugn dag, fikade hos pappa och gjorde diverse stopp på vägen ut. Michi hade styrelsemöte ute på landet så det var inte så mycket vi kunde hitta på ändå. Ett av de viktigaste stoppen var på Hemmakväll i Kungälv där jag hämtade två lådor med sura S som Fredrik ville ha med sig tillbaka till Malaysia. Själv gillar han ju saltgodis mest, men det är inte lika uppskattat av kompisarna.



Nästa dag, fredagen den 3 augusti, blev äntligen en solig dag! Så härligt eftersom det var vår sista hela dag på Rörtången denna säsong.  Dagen tillbringades hemma, men på kvällen bestämde vi oss för en sista tur med båten. Fredrik valde dock att stanna kvar med sina kompisar. På vägen ner såg vi denna snigel som var mönstrad som en huggorm. Nya arter?



Båtturen gick naturligtvis till Rönnängs brygga och en sista middag med gratinerade havskräftor. De är verkligen galet goda.



Vi hamnade brevid ett par kvinnor som var ute och åt tillsammans och det roliga var att den ena av dem kände Marika Thonell och hade varit lärarinna till lilla Ellen. Världen är, som alltid, liten. Var tvungen att ta en bild på solnedgången. Skärgården är verkligen otroligt vacker!




Båtturen ut hade varit lite gropig, men hem blev det en alldeles stilla färd. Det enda sorgliga var att vår första tankning har räckt hela sommaren. Vi har inte behövt fylla på en enda gång, vilket bara visar hur lite vi har åkt. Så roligt att vi fick avsluta på detta sättet!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar