31 augusti 2024

Koreansk middag, föräldrakurs och Fredrik och Tuva flyttar in

Härligt att vakna en lördag morgon och bli serverad färskpressad juice, kaffe och en god club sandwich av Thelma. Otrolig service!


Michi och jag tog oss en promenad runt Sri Hartamas och passerade med viss skräck stället där Michi rev sig så illa på en buske tidigare i år. Nu var allt rensat och bortklippt. Ett nytt kafé har öppnat mittemot slottet, men just nu renoverade de igen så det var stängt.


Uppe i Sri Hartamas hittade vi en restaurang som hette Mamma - det var ju lite gulligt.


Det blev koreansk middag ikväll med Anna och Andy på Dondon i Desa Sri Hartamas. Jättegott och roligt när man grillar vid bordet.


Måste ta med fotona vi fick av Anna och Erik idag. De går nu en kurs anordnad av NHS och nu är det saker att lära sig innan man får barn. Vi gapskrattade när vi såg Eriks min där han satt med en docka. Det var: "Vad har jag gett mig in på...???"


Fredrik skickade foto på allt han och Tuva packar nu. Idag var det Tuvas grejer som flyttades. 


Ikväll blir det första kvällen i den nya lägenheten för dem. Så mysigt!!!

30 augusti 2024

Vi firar Thelma i förskott

Fortsatt jobb hemma framför datorn större delen av dagen. Var i väg till gymmet bara. Det var också dags att köra igång processen för Thelmas visum. Hon får bara ett år i taget och det är alltid en del papper som ska fram plus att hon måste gå på en läkarundersökning. På kvällen tog vi med Thelma ut för att fira hennes födelsedag som är imorgon, på Malaysias nationaldag.


På vår väg ner mot Plaza såg vi att två nya japanska restauranger har öppnat. Man undrar om den japanska gruppen här har ökat? Vi älskar ju japansk mat så dessa får vi gå till snarast.


Vi började nere på The Barn där de hade ett liveband. Något falskt tyvärr, men lite roligt.


Vi gick sedan till The Social innan det var dags att gå hem igen.


Nästa helg får hon åka med oss till Langkawi så får vi bjuda henne på mat också. Den här helgen skall hon fira lite med sina vänner.

29 augusti 2024

Anna på besök och tapas med Swea

På förmiddagen kom Anna hit vilket var väldigt roligt eftersom vi inte har setts på fem månader. Det blev en promenad runt Sri Hartamas och sedan lunch hemma hos oss.


Det har blivit många bra böcker lästa den senaste tiden. Varje år innan bokmässan i Göteborg skall Årets bok utses och tolv böcker slåss om priset. Idag läste jag ut den sista av de tolv och det var många bra och väldigt olika böcker.


Det var fem böcker som jag gav högsta betyg och den jag tyckte allra bäst om var Tranorna flyger söderut av Lisa Ridzén. Det skall bli spännande att se hur det går i slutet av september.


Anna skickade ut info om den lille busen, allmänt kallad Rex, idag. Nu är det redan vecka 32 och bebisen skulle klara sig helt ok även utanför magen. Skönt när det har gått så långt.


Swea hade en middagsträff på Vermut inne i stan. Det var en ny restaurang för mig, men perfekt, eftersom det var en spansk tapasbar.


Vi var totalt fem tjejer som kom dit: Jenny Holloway, Linda Tinaeus, Sara Ryberg, Janice Hallman och jag. Riktigt roligt att träffa några av tjejerna igen.


Nu är vi ju inte här så länge så det gäller att socialisera när man får möjlighet.

28 augusti 2024

Hemma och jobb

Michis gamla gym hade ju stängt vilket vi upptäckte häromkvällen så när jag gick och tränade idag så fixade jag så att han också nu är medlem i Fitness First i två månader. I oktober bär det ju av hemåt igen.


Det blev i princip inga foton tagna idag då det bara var en dag framför datorn. Sådana måste man ha ibland också. Fick vara lite detektiv och hitta räkningar online. Ibland slutar företag att skicka ut räkningar, som t.ex. fastighetsskatt, så man får gå in och leta upp dem själv. Det är också svårt att adressändra här. Man måste göra det separat för varje räkning, det finns inget som i Sverige där man anmäler att man flyttat och vips blir det uppdaterat på mängder av ställen. Vi flyttade ju i april 2022 så det finns säkert en del som fortfarande går fel...

27 augusti 2024

Zumba igen och besök på Global Doctors

Michi gjorde en stor hjärtundersökning för något år sedan och nu skall jag göra det också. De sprutar in en blå vätska och kan se om det finns några blockeringar någonstans. Känns skönt med ett avstamp. Jag hade tid halvnio för att ta ett förberedande blodprov, men när ingen läkare kommit kvart i nio så gick jag till min zumbaklass som skulle börja klockan nio. Blir så trött på att läkarna inte ens kan vara i tid på morgonen. Som de själva sade: Ja, vi öppnar ju halvnio, men då måste vi ju fixa i ordning så allt är redo. Man brukar ju annars börja en kvart innan så att allt är klart när kunderna kommer...


Det var väldigt roligt att vara tillbaka på zumban och träffa alla. Vi hade nu en ny lärare, Yoyo, då Zumi flyttat till Spanien. När klassen var klar gick jag tillbaka till Global Doctors och fick ta mitt blodprov. Det brukar normalt kosta cirka 300 rm och jag fick betala 2300!!! Det måste ju vara inklusive hjärtundersökningen. Ingen kunde svara på frågorna och jag fick inte gå innan det var betalt. Inne på toaletten träffade jag den här cirka 7 cm stora krabaten. Tipsade personalen att de borde ta bort den för det ser ju inte så fräscht ut på en vårdcentral...


På väg hem såg jag stora skyltar utanför barnens skola. Nu firar MKIS 30 år. Helt otroligt. Fredrik gick där i 11,5 år och Anna i 8,5. Stor del av deras uppväxt!


Eftermiddagen blev full av papper hemma. Går igenom vartenda papper som har blivit liggande och sorterar in i rätt pärmar. Så skönt att få ordning efter att ha varit borta så länge. Med tanke på att vi vill sälja lite också så är det ju bra att ha allt bara en pärmlängd borta istället för att behöva leta.

26 augusti 2024

Uppackning och träning

Denna första natt sov vi bra, som så ofta är. Man är trött efter resan och behöver verkligen sova. Det var fint att vakna till vår utsikt och ta en kaffe på balkongen.



Jag gick ner till 1 Mont Kiara och såg att de har öppnat en ny koreansk restaurang där. Den måste provas.


Det blev ett besök på gymmet plus uppackning av våra fyra väskor samt vårt handbagage. Nu är allt klart. Imorgon får det bli en dag framför datorn med all post och räkningar här hemma som skall sorteras in. Vi åt middag hemma och somnade strax innan midnatt med hjälp av två Melatonintabletter var. 

25 augusti 2024

Resa till Malaysia

Vi landade i KL nästan en timme sent efter en sen start från London. Nytt denna gång var att vi fick åka bil från gaterna och in till huvudbyggnaden. Kändes ju väldigt lyxigt.


När väskorna kom stod det ett par killar där och plockade av besättningens väskor - och våra. Så gulligt gjort!


Thelma hade lagat sina berömda kycklingben när vi kom hem och sedan gick vi ner till The Social och kände på pulsen i Mont Kiara.


Gymmet FireFit, dit Michi brukar gå och boxas, var borta. Mycket händer på tre månader. Nu var det ett nytt ställe på plats.


Idag gratulerar vi Anna och Erik på deras ettåriga bröllopsdag. De tog in på hotell i London och hundar var välkomna. Pluto ser ut att ha hittat sin plats...


Fredriks besök i Köpenhamn på fredag blev inställt och han tidigarelade sin resa hem till London. Han kan få nycklarna till sin lägenhet på måndag och har då en vecka nästan extra på sig att packa och flytta. Imorse tog han tåg vid niotiden ner till Köpenhamn och därifrån blev det buss till Bremen. Där får han byta och ta sig till Amsterdam och sedan blir det Eurostar upp till London. Låååååång resa.

24 augusti 2024

Husvisning och flyg till KL

Anna och Erik hade pratat med kvinnan de ska köpa hus av och ordnat så att vi fick komma på en husvisning. Advokaterna tragglar på och datum är ännu inte satt, men nu hoppas de på mitten av september. Det verkar lite tröstlöst... I alla fall väldigt roligt för oss att få gå runt och titta. Det är ett stort och ljust hus. Visst finns det mycket att göra för att få det mer modernt, men grunden är bra. Stort vardagsrum i vinkel:


Ett kök som är rätt stort för att vara här.


Riktigt bra utrymme för tvätt med en grovingång från trädgården.


Två badrum och en gästtoalett. Just badrummen behöver lite kärlek.


En härlig trädgård med stor altan och gräsmatta. Det finns även tre sovrum och två badrum på övervåningen som inte kom med här.


På eftermiddagen åkte Anna och Michi in till London för att gå och se Fulham spela på Craven Cottage.


Arenan hade ett nytt biljettsystem och hade erbjudande till alla för att komma i tid. Ett pund för en öl om man var mer än en timme för tidig. Annas alkoholfria kostade dock fem pund. Lite kul...


Det var första matchen för säsongen och Fulham mötte Leicester och vann med 2-1. Bra start!


Själv packade jag ihop det sista i Maidenhead och konstaterade att det var dags att lämna regnet.


Vi har hunnit träffa familjen mycket. Så mysigt!

Dagens utmaning bestod i att bära ner all packning fyra våningar själv.


Michi var redan framme på flygplatsen när jag kom dit och vi kunde checka in tillsammans. Nu är Europaäventyret avslutat för denna gång.

23 augusti 2024

En sista dag i Maidenhead

Det blev en dag hemma med jobb och packning. Michi kom också iväg en sista gång till Flavio med sin rygg. Han har gjort övningarna han fick men har nog varit lite entusiastisk för det var nästan som om han överansträngt sig. Hoppas allt går bra med den långa flygresan vi har framför oss.


Efter en fullspäckad dag promenerade vi in till centrum för att träffa Anna och Erik på ToMo, den lilla tjeckiska restaurangen vi har här. De har god mat och tjeckiska öl, även alkoholfria för den blivande mamman.


Det var roligt att få en sista kväll tillsammans. Nu när det snart är dags att resa känns det som om tiden har gått fort i Europa, även om vi varit här längre än någonsin.

22 augusti 2024

Dags att packa och åka till Maidenhead igen

Vi försöker bygga upp så att det finns det vi behöver på alla ställen i våra liv. Skönt att ha sminksaker, Michi har sin giktmedicin och lite annat och vi har lite kläder. Då blir det lite mindre att ta med när vi reser och lättare att bara resa med handbagage. Får ta ett foto med jämna mellanrum för att komma ihåg vad som finns.


Så var det dags att packa igen. Nu var det ju inte så mycket som skulle med tillbaka och vi har tagit nästan allt som vi hade på en hylla i Maidenhead som skulle till Spanien. Sakta, sakta så hamnar alla saker där de ska. Det såg så tomt ut när jag drog ner alla persienner.


På Malagas flygplats är det ofta långa köer till passkontrollen när man skall till England. Gick nu på EU-raden, missade den sist, men det var långa köer även här. Det var bara en tullare som satt där och alla maskiner var stängda. Man undrar varför det ofta är så?


Resan gick jättebra, men vår hiss var förstås fortfarande sönder. Tur jag är hyfsat stark för det var bara att bära upp allting till våning fyra. Michi kom från Sverige ett par timmar senare efter att ha varit på Martin Brandebys begravning. Det är den första av våra vänner som gått bort. Så otroligt sorgligt!


Anna skickade en uppdatering för vecka 31. Nu är det verkligen nedräkning.


Nu landar vi här två dygn innan det bär av tillbaka till Malaysia  igen. Det ska bli kul att komma tillbaka, men vi har verkligen njutit av att vara här också.

21 augusti 2024

Heldag i San Pedro

Hade en hel del på vår lista idag och det var bara att börja beta av den. Startade med ett besök på vår bank. Vi får mail med jämna mellanrum där vi skall komplettera med dokument och när man sedan loggar in ser det ut som allt är ok. Var tvungen att gå in och fråga så inget saknas och de får för sig att stänga kontona som de kan göra i Malaysia. Var sedan och tittade på utekök i samma område. Tog mig därefter en skön promenad ner till Puerto Banus och vidare hem till San Pedro. Nära oss satte jag mig ner och tog lunch, en god räkpasta.


Det var rätt skönt att gå nere vid havet för här nere fläktade det lite.


I Puerto Banus fick jag snabbt hala upp kameran. En man blev stoppad av polisen för han inte hade något på överkroppen och blev tillsagd att sätta på sig sin tröja. Här är det ordning och reda.


Lade ut mattan vi köpte av Elisabeth Samuelsson på Rörtångens marknad. Den blev jättefin i hallen på ovanvåningen.


Det blev en bocadillo till middag och en skön kväll på terrassen.