07 september 2024

Regn och fix med lister

Det var mörka moln vid frukosten denna morgon. Vi misstänkte att regn var på ingång. Helt plötsligt började det blåsa massor och regnet började vräka ner.


Det fick bli jobb inne idag. När de byggde huset lade de in som fake-lister i plast med träliknande mönster klistrat ovanpå. Nu släpper det och stora vita fläckar har kommit fram. Michi hade köpt metallister och det blev så mycket bättre.


Så här såg det ut först. Inte särskilt snyggt.


Betydligt bättre med den nya listen. Vi behöver byta på ett par ställen till.


Efter lite lunch åkte vi in till Kuah med våra kapell till båten. Vi har två, där ett är över styrpulpeten och ett till stolarna. Vi hade även med en av stolsdynorna då metallstödet under har släppt vilket gör att man inte kan fälla upp stolen längre. Vi har vår hovleverantör inne i stan som kan allt om möbler och tyger. Hans lilla butik ser inget ut för världen, men har syr för alla från Ritz-Carlton till världsomseglare.


Dynan måste tas isär, nytt trä måste läggas i och sedan skall allt sättas ihop med rostfritt stål så att det inte kan rosta. Det blir bättre kvalitet än vad vi hade innan. Pris för jobbet: 500 kronor. Alltså vi fick ju vända oss bort för att han inte skulle se våra leenden och chockade miner. Sååååå billigt.


Det blir en ny uppsättning kapell till styrpulpet samt till stolarna, samtidigt som han fixar i ordning de befintliga så de även får lite resår i nederkanten. Pris för alla jobb: 3.500 kronor. Så värt att ta med och fixa det här. Vågar inte ens tänka på vad det hade kostat hemma.


Michi och jag hade lite date night ikväll och åkte ner till nya Orkid Ria. 


När vi kom dit visade det sig att de inte öppnat ännu, utan öppnar om tre dagar. Den ena av de två bröderna som ägde den tidigare restaurangen var på plats och blev så glad när vi kom. Tre av hans söner jobbar nu i restaurangen och baren Thirstday har också öppnat igen inne i lokalerna. De måste lagt ner hur mycket jobb och pengar som helst för det här är en topprestaurang med en design som påminde om ett balinesiskt spa. Så vackert.


Vi fick promenera vidare och hamnade till slut på Red Tomato hos tyska Tanya. Det blev också ett kärt återseende. Vi tog pizza. Det händer sällan, men det var väldigt gott!


Avslutade kvällen på ett nytt ställe - Brians Bar. Vi träffade Brian när vi var på en teaterföreställning här på Langkawi en gång när han satt vid samma bord som vi. Nu fick vi äntligen se hans ställe.


Det är fint med alla lampor när vi kommer hem på kvällen.


Härligt att vi åker hem först på måndag. En natt till gör att det känns så mycket längre och avkopplande här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar