31 juli 2024

Båttur 10: Middag på Åstol

Hittade den här lite roliga på LinkedIn. Ett bra sätt att förklara saker.


Efter en dag på Rörtången tog vi båten ut till Åstol för en middag på Rökeriet. Joacim Lager, en av ägarna, har ett bryggeri i Rönnäng och gör bland annat den här ölen.


Det blev samma meny som när vi var där med pappa. En Åstoltoast...


...och en sillbicka. Riktigt gott!


Det var väldigt kallt dock. För ovanlighetens skulle blåste det från nordväst och kalla vindar kom in. Jag fick sitta med två plädar på när vi åt middag.


Vackert med solnedgången och lite varmare med flytväst och vinden i ryggen när vi åkte hem.



Undrar hur många fler båtturer det kommer att bli. Det gäller att njuta av varje åk.

30 juli 2024

Besök av Lars och Ulrika och middag hos grannarna

Ibland är det middagsbesök och ibland lunchbesök. Just idag fick vi besök klockan 11 av Lars och Ulrika Leandersson. De var på bilresa från Stockholm och skulle besöka familj i Ytterbytrakten och kom förbi oss på lunch. Det blev en liten promenad till hamnen och sedan en räkmacka till lunch.


På eftermiddagen tog Michi och jag en skogspromenad för att komma ut lite längre.


Det är fint att ströva uppe i bergen och se havet och öarna nedanför.


På kvällen var i överbjudna till Kjell och Birgitta som var barnvakter för sina två barnbarn. Den här lilla godingen var med så klart. Pepsi är såååå söt!


Två killar som noga överser grillandet inför kvällen och en liten intresserad trasselsudd bakom.


Som alltid en jättetrevlig kväll tillsammans. Vi får passa på, sommaren går så snabbt.

29 juli 2024

En dag vid huset

Idag hade vi en lugn och härlig dag hemma vid huset. Solen gassade och det var härligt att inte göra någonting alls. Framåt kvällskvisten åkte vi iväg till gymmet och något hade hänt på motorvägen för det var tvärstopp både när vi skulle till Friskis och när vi skulle hem. Tur vi kan alla småvägar och kunde undvika E6:an.


Vi hade ett recept med renskav vi ville testa i vår Muurikka idag. Allt hackat och klart inför tillagningen.


Det är roligt hur man steker i mitten och kan föra sakerna till sidan för avkylning efterhand som man lägger i.


Någon är väldigt förtjust i att använda detta nya redskap för matlagning.


Det blev riktigt gott och var inte alls svårt. Bara mycket att hacka innan man kunde sätta igång.


I London är det nu 28 grader. Så varmt har vi knappt haft det mer än någon enstaka dag. Svarta Pluto lägger sig i solen..


Idag var det återigen en väg här på västkusten som inte klarade regn. Det var massor av frigolit i vägen. Är det ett vanligt byggmaterial? Känns som om vägarna här inte är så säkra här som vi tror utan mer som de i Malaysia...


Nu har OS i Paris kört igång och det är roligt att följa. Idag blev det ett silver i skytte.

28 juli 2024

Utflykt till Dyrön med Madeleine

Det var lite blåsigt idag, men solen sken så vi bestämde oss för en tur till Dyrön med Madeleine.


Runt ön går en led som är rätt brant och upp och ner över bergen, men utsikten är fantastisk.


Uppe på toppen kunde vi se Åstol som såg ut som en liten leksaksö.


Vissa ställen var så smala så vi fick nästan gå på sidan för att komma igenom.


På andra ställen stod vi högst upp med utsikt över hela havet.


Det var bra träning för benen i alla trappor upp och ner.


När vi nästan var framme hittade vi denna roliga skylt: Solnedgångsplats. Det var bara en picknickkorg som saknades.


Vi tog en vätskepaus på Trålverket innan vi gick vidare till andra sidan.


Nästa stopp blev på Linas Brygga, alldeles där vi lagt till med båten.


Det blev varsin räkmacka. Det har blivit några i sommar. De missade vår mat så vi fick gå in och påminna. Då var de väldigt snälla och bjöd oss på varsin glass efter maten!


Efter en blåsig färd och ovanligt svår tilläggning var det skönt att stå på bryggan igen. Nu har vi gjort vår nionde tur för i sommar.


Vi hann sedan med en kaffe hemma innan det var dags att skjutsa Madeleine till bussen och vidare färd till Stockholm efter en fantastiskt rolig helg.

27 juli 2024

Promenad till Skåra gårdsbutik

En stund efter frukosten idag bestämde vi oss för en promenad till Skåra gårdsbutik i Lahälla. Vi gick förbi Mats och han bestämde sig för att hänga med.


Madeleine och jag tog det lite lugnare och gick och pratade och pratade och pratade.


Det fanns många John Bauer-liknande platser i skogen. Så fint!


Väl framme blev det kaffe och underbart goda kardemummabullar.


Det blev så klart ett foto på hela gänget också.



Väl hemma blev det en stund på altanen. Varmt och soligt idag. Sedan lagade vi en ny rätt med torsk till middag. Det blev riktigt gott!


Nur har lånat vår lägenhet ett tag när hon varit i England och idag anlände även hennes föräldrar. Så roligt att se dem alla på bild och att vi kan återgälda med boende efter våra semestrar hos dem på Maldiverna.

26 juli 2024

En tur till Göteborg och Madeleine till Rörtången

Idag var vädret lite sämre vilket passade oss perfekt. Michi skulle träffa en gammal klasskamrat, Johan Olsson, och jag åkte in till Kungälv. Jag tog ett varv i Kongahälla Center och sedan vidare till fiskaffären för att handla inför ikväll när Madeleine är här.


Efter det att jag lämnat av maten hemma åkte jag inte till Göteborg för att gå lite på stan. Det har jag inte gjort på hela sommaren. Det blev besök på Zara, Mango och Lakritsroten. Kom hem med lite lakrits till Michi som bara älskar det.


Det var roligt att gå lite på stan och det var rätt mycket folk eftersom vädret inte var så bra.


Jag avslutade på Espresso House med kaffe och en bok den sista timmen innan tåget skulle komma in från Stockholm. Det var demonstration för Palestina och ropen skallade i hela Centralstationen.


Så mysigt när Madeleine kom. Som vi alltid säger - om man hämtar varandra så får vi ännu mer tid att prata. När vi kom fram till Rörtången väntade Michi och det blev skaldjur till middag.




Det blev en sen kväll för det är alltid så mycket att prata om den första dagen vi ses. Såååå mysigt! Nu har vi en hel helg framför oss.

25 juli 2024

Pelle och Helene på besök

Imorse fick vi ett telefonsamtal från Pelle och hans tjej Helene som undrade om de kunde komma ut till Rörtången på en fika. Det kunde de. Vid tolvtiden dök de upp med jordgubbar och glass.


Det var nog tjugo år sedan vi såg Pelle senast. Michi kände honom från början via en kund i Småland där Pelle jobbade.


Som varje torsdag kom det en uppdatering från Anna. Nu är hon framme i vecka 27. De hade varit och fått 3D-bilder på lille bebisen. Ser nästan lite otäckt ut, men helt otroligt att man kan se dem så.


Skönt att vädret är fint och varmt och att vi kan njuta av dagarna på Rörtången. Nu är det tretton veckor av väntan kvar.

24 juli 2024

Utflykt till Dyrön

Det blev lite fixardag i solskenet. Michi var ute och klippte gräset. Skönt att vi ändå har en så liten gräsmatta för det var riktigt varmt idag.


Vi tog ut vår gamla säng från den lilla friggeboden och lyxades baxa upp den på biltaket för att senare under eftermiddagen åka bort till tippen i Kode och få slängt den. Så skönt!


När det var dags för middag tog vi vår åttonde båttur för i sommar. Nu börjar vi ändå komma upp i ett anständigt antal turer. Denna kväll bar det av till Dyrön för middag.


Där kan man äta en helt fantastisk pizza med löjrom. De har den inte varje år, men nu hade jag sett den på menyn. Vi äter väldigt sällan pizza, men hur kan man motstå denna?


Michi tog kalvköttbullarna med potatismos och rårörda lingon.


Trålverket är en riktigt bra och trevlig restaurang med duktig personal och god mat. Inte mycket mer man kan önska sig.


Vi var hemma vid halvtiotiden och kunde sitta ute en stund på terrassen. Luften är inte jättevarm när solen är borta. Ingen riktig sommarvärme på kvällarna.