30 juni 2024

Nu fixar vi på Rörtången

Birgitta var så gullig och kom över med sin nya bok idag. Alltid lika roligt att få ett signerat exemplar. Har redan börjat läsa den.


Åkte iväg till Kullens Handelsträdgård och köpte plantor till terrassen. Äntligen dags att pynta.


Vi åkte senare på dagen till Ikea. Nu är det dags att byta säng efter typ 40 år. Den gick inte in i bilen men vi har takräcke på firmabilen och fick hjälp av ett par trevliga killar.


Det svåra var när vi kom hem... Det gick ok att ta ut den gamla sängen, men den nya hade en tjockare madrass och det krävdes två kluriga hjärnor för att komma på hur vi skulle få in den. Skam den som ger sig. Nu skall vi väl inte behöva byta säng någon mer gång.


Michi rensade också ur pumphuset. Vi har tänkt att vi skall tömma så mycket vi kan denna sommar. Med tanke på vädret så kommer det att kännas fantastiskt när vi är klara och har åstadkommit något.


Fredrik och Tuva fick byta rum idag - och se där - en betydligt bättre utsikt!


Nu har redan halva året gått 2024, men jag måste säga att det har börjat väldigt bra. Hoppas det håller i sig, det är ju ändå Drakens år.

29 juni 2024

Bröllopsdag nummer 33

Idag vaknade vi upp till vår 33:e bröllopsdag. 1991 bodde vi i Haga i Göteborg och vigdes i Lerums kyrka. Tänk om man hade vetat då hur bra det skulle bli. Rätt härligt!



Vi var idag bjudna på lunch till Tobbe för att fira att Tilde nu är klar med sina universitetsstudier. Vi passade på att fixa lite saker när vi ändå var i Lerum och åkte bland annat förbi mammas grav.


Ombytt och klar för studentpartaj. Det var ju nära idag - bara att promenera ett par hundra meter.


Det var bara släkten på plats och sedan vi. Hedersamt att ha blivit inbjudna!


På kvällen åkte vi ut till landet igen. Kjell hade ringt och undrat om vi skulle komma ut idag eller imorgon. När vi åkte in på tomten så var de på plats och hade dukat upp med sashimi på Fröjalax och champagne till det. Så otroligt gulligt!


Vi hade också fått en liten blomma på vår terrass av Lena och Peder. Kvällen avslutades sedan med en liten god middag bara vi två.


Vi fick oss ett gott skratt när Fredrik skickade bilder från hotellet han bokat för sig och Tuva. Han hade betalat in extra för havsutsikt och det såg ju fantastiskt ut på bilden.
När han kom in på rummet såg det ut så här:


Inte riktigt lika fint. Det blev till att gå ner till receptionen och ta ett litet snack med dem. Imorgon ska de få byta rum och med tanke på att det har sju nätter till efter denna så är det väl ok...

28 juni 2024

Jobbdag i regnoväder

Nu var det tillbaka till dåligt väder, vilket i och för sig passade bra för det var dags för en hel jobbdag med massor av saker att göra. Skönare om inte solen frestar utanför.


Michi var på jobbet och en av brukarna de har där hade hört att Anna ska ha barn och hade köpt en liten dress. Så otroligt gulligt!


Fredrik strosade runt i Cannes och hittade en butik med sin pappas namn. Lite kul!


Det blev middag inne i ruskovädret ikväll. Vi hoppas på bättre till helgen.

27 juni 2024

Första doppet i sommar

Vilket fantastiskt väder det äntligen har varit idag. Började dagen med att åka med Michi bort till Solberga och sedan springa hem. Det blev lite drygt 7 kilometer.


Insåg att vår blodfläder snart blommat över och fick snabbt plocka av de få klasar som fanns kvar. Det räckte bara till en halv sats, men vi brukar inte göra av med så mycket. Nu är saften klar och ska stå fem dagar i kylen.


Vår kaffebryggare har börjat läcka helt plötsligt och jag hade ett långt samtal med support idag. Den läcker dock fortfarande så jag får ringa igen. Nu har Nespresso en kampanj - om man köper 350 kapslar så får man en maskin på köpet. Kanske läge för det.


Nu har vi fått en ny uppdatering av Anna. Tiden tickar på...


När Michi kom hem från jobbet så gick vi ner och badade. Jag har legat i en solstol med en bok större delen av dagen och det var avsvalkande och skönt att hoppa i. Gissar att vattnet var 17-18 grader. Gjorde mitt årliga dyk. Vill hålla uppe vanan så att jag inte en dag inte vågar längre.


Michi överraskade idag och kom hem med både blommor och god mat.



Fredrik har det bra nere i Cannes. Idag kom William ner och snart är det dags för Tuva. Nu flyttade han in till ett nytt AirBnb för att stanna där tills på lördag.

26 juni 2024

Tillbaka på Västkusten

Tidigt i morse satte vi oss i bilen och körde upp mot Göteborg. Michi hoppade av vid kontoret och jag åkte hem till Lerum några timmar. Vid fyra var det dags att hämta honom igen och åka ut till Rörtången. Vilket väder det var!


Det blev sillmiddag ute på altanen. Det är verkligen gott på sommaren.


Det blir mycket resande hit och dit, men imorgon är jag på plats här i alla fall.

25 juni 2024

Heldag i Höllviken

Michi stack iväg till Billund idag för att träffa en kund. Jag stannade kvar hos Susann och Gordon och Susann och jag gick en långpromenad runt Höllviken.



Efter en dusch hemma åt vi brunch och sedan åkte vi ner till Skanör och Falsterbo. Det blev en glass på bryggan.



De hade en gigantisk stol som jag ju var tvungen att prova.


Vi satt sedan och slöade i deras trädgård och hade en lugn och skönt eftermiddag.



Michi körde 80 mil totalt idag och kom tillbaka till Höllviken vid åttatiden. Då kändes det lite motigt att sätta sig i bilen och köra tre timmar till upp till Göteborg. Istället blev det övernattning en natt till för att sedan sticka tidigt i morgon bitti. Så hann vi med att titta på lite EM i fotboll också.

24 juni 2024

Ner till Susann och Gordon i Höllviken

När Michi slutade jobbet idag hämtade jag upp honom och vi körde ner till Susann och Gordon, tidigare KL-bor, för att besöka dem i Höllviken.


De tog med oss direkt på en promenad ner till stranden där det visade sig att de hade en badhytt med bästa läge.


Stranden var bara några meter ifrån och havet bredde ut sig nedanför.


De hade ordnat det så fint med ballonger, champagne och smörrebröd för att fira att jag fyllt år. Så gulligt!



Vi gick tillbaka till dem för att äta middag vid deras hus. De hade också en man cave hos sig!


Det blev verkligen en supertrevlig kväll i fina omgivningar. Så kul att hälsa på. Nu kan vi se det framför oss nästa gång de pratar om sitt ställe i Höllviken.

Anna skrämde oss lite idag. De hade varit på 30-årskalas och ätit dåliga musslor på restaurang. Hon fick ont i magen och barnmorskan rekommenderade att hon skulle kolla upp sig. Bebisens hjärtljud var väldigt bra och allt var som det skulle. Vilket skrämselskott!

23 juni 2024

Träff hos Anna och Mats

Michi och jag åkte till Lerum idag. Imorgon bär det av ner till Skåne, men Michi skall först jobba hela dagen så det är lättare att åka hemifrån.


Vi tog oss en promenad ner till gymmet och träffade då på Anna och Mats som bjöd in oss på tillbakavägen. Det var så roligt att ses och sitta och planera lite inför sommaren. Nu får vi hoppas på bättre väder än förra året. Då var vi på väg ner till Öckerö för att spendera lite tid på deras båt, men hela sommaren blåste bara bort.

22 juni 2024

Midsommardagen med krocketturnering

Som alltid innebär midsommardagen krocketturnering hos Bergins. I år var det tre deltävlingar - ungdomarna, fruarna och männen - och sedan en final. 



Alla barnen hade hur kul som helst med ett tåg som Thomas F byggt och som laddas med el så att det går att köra. Fastän det äldsta barnet inte är mer än drygt två så kunde de klura ut hur man skulle göra och föräldrarna fick vara på sin vakt så inte barnen åkte iväg själva.


Michi vann förra året och nu var det dags att lämna över pokalen. Kul med alla namn från tidigare år.


Erik Körner blev årets vinnare och det var första gången han var med.


Hela dagen hann gå innan alla spelat klart och därefter var det dags för pizza gjord i Thomas pizzavagn.


Fredrik tog tåget ner till Cannes idag och skall fira Thomas Skippers födelsedag där i några dagar tillsammans med Edward och en annan kille. Senare kommer William ner och resan avslutas med Tuva från nästa lördag. Låter som en härlig resa.

21 juni 2024

Midsommarafton

Flaggan åkte upp tidigt imorse. Hela Rörtången flaggar nu på midsommarafton och det ser så fint ut.


Nu tog vi ut alla dynor och ställde i ordning för sommaren. Soffkudden är på plats!


Vi tog oss en promenad innan dagens lunch och fick ett foto på midsommarstången.


Klockan ett var det samling därnere och det var ovanligt mycket folk. Tydligen hade Kungälvsposten haft en lista på alla midsommarfiranden runt om i kommunen.


Det var sedan dags för lunch hemma hos Birgitta och Kjell och de hälsade alla välkomna. Vi var hela 23 personer.


I år var det fem små barn med, två var Bergins och sedan tre till, alla från två år och yngre. Det blir lite lugnare nu av självklara skäl.


Var tvungen att fota bergen som får en otroligt fin färg när solen börjar gå ner.


Senare på kvällen blev det även grillning. Vårt bidrag i år var gravad lax och gravlaxsås till lunchen och sedan potatissallad plus korvar för grillen. Det blev en fantastiskt härlig dag och vi var hemma vid ettiden så ändå rätt rimlig tid.