08 maj 2011

Med pappa till Beijing 10-15 april, dag 3

Så var det dags för den stora dagen då vi skulle till MUREN. Först åkte vi dock iväg för att titta på kejsargravar från Mingdynastin.

Den tredje kejsaren under Mingdynastin var den förste som begravdes i Beijing.

Det fanns flera välbevarade föremål att se, alla äldre än 600 år!

Vi åkte så vidare till ett jademuseum. Ett litet turiststopp helt enkelt. Det roligaste var att se de olympiska medaljerna, dels gjorda på klassiskt vis med guld, silver och brons, dels på asiatiskt vis med olika jadefärger.

Pappa och Simon tittade på en stor jadekula med en kula med en kula med en kula i. Det skulle symbolisera en enhet av en familj i flera generationer.

Så var det dags för lunch och vi stannade på ett ställe fullt med turister. Det var ändå rätt mysigt för det var som att sitta i ett stort växthus.

Vi fick bland annt göra våra egna vårrullar med grönsaker. När vi skulle beställa extra öl sade de att vi måste betala och mumlade fram ett belopp. Jag frågade då om det var 15 eller 50 för jag hörde inte riktigt. Då fnissade servitrisen hysteriskt bakom handen och viskade fram: one five som om 50 var det värsta hon hört och det kunde ingen öl kosta. Det hade vi fått betala på Hyatt...

Vi åkte sedan vidare på en slingrig väg kantad med blommande persikoträd.

Väl framme vid kinesiska muren fick vi ta en sittlift för att komma upp.

Så var vi äntligen framme och pappa kunde få ta sina första steg på muren. Så fantastiskt roligt att han har fått komma hit!


Det är verkligen ett enormt byggnadsverk som slingrar sig hur långt som helst.



Efter en dryg timme där uppe var det dags att ta sig ner igen och det blev på detta fartfyllda sätt; med rodel!

Väl hemma var vi rätt trötta och hittade ett riktigt franskt kafé alldeles i närheten av vårt hotell.

De hade alla möjliga bakverk, men i miniformat. Man kunde köpa kaffe och fem bakelser för 50 yuan. Vi provade bara ett par stycken.

Skönt att bara sitta och koppla av lite. Det är ett digert program vi har!

På kvällen blev det italienskt. En underbar restaurang med nästan bara italienska middagsgäster. En enorm tallrik carpaccio och sedan tigerräkor på en svampstuvning gjorde dagen komplett och vi somnade sedan väldigt gott på kvällen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar