08 maj 2011

Med pappa till Beijing 10-15 april, dag 4

Idag, den 13 april, var det sommarpalatset som stod först på programmet.

Det var ett stort och vackert område som låg brevid en sjö, Kunming Lake.

Det är alltid lika roligt att se de kinesiska turistgrupperna gå omkring. De har alltid matchande kepsar eller hattar.

Här kunde vi också se den långa gång under tak som kejsaren lät bygga åt sin mor så att hon skulle kunna gå torrskodd en lång promenad.

Kejsaren som lät uppföra detta tyckte mycket om båtar, men var rädd att de skulle skjunka. Därför lät han istället bygga detta skepp i sten på en pir. Vem lurade han?

Jag hade efterfrågat någon pärlmarknad och sagt att jag gjorde halsband och ville köpa billigt. Då togs vi med till ett jättetjusigt ställe. Det enda som var bra här var att vi fick se hur sötvattenspärlor blev till. Pärlorna man kunde köpa var 100 gånger dyrare än på den normala pärlmarknaden...

Vi skrattade gott åt skylten i vår bil. State guest service special. Lät väldigt statligt!

Precis brevid pärlstället låg en restaurang där vi skulle äta lunch. Idag var det buffet och den var väl ok. Inget speciellt.

Efter maten var det dags för byggnader av det lite mer moderna slaget. Först var det vattenkuben, simhallen för os-simningarna 2008.

Alldeles brevid låg också the Bird Nest, fågelboet, där många av de olympiska grenarna avgjordes.

Lama Temple låg sedan på menyn. Ett gammalt buddistiskt tempel som var väldigt fint!

Templet kallas även The temple of peace and harmony och det var så man upplevde det. Munkarna som bor här kommer huvudsakligen från Mongoliet och Tibet.


Sista stoppet på dagens tur var den sista turistfällan. Lite är ju roligt att se ändå så länge man slipper visningen i butikerna efteråt. Här fick vi se hur man tillverkar silke. Allt från hur maskarna utvecklas till spinnande varelser till hur trådarna tas till vara demonstrerades. När vi sedan skulle gå runt i butiken tackade vi för oss.

På kvällen var vi sedan hembjudna till familjen Nygrens som tidigare bodde här i Kuala Lumpur.

Vi gick ut och åt på en väldigt lokal restaurang och fick för första gången prova den omtalade rätten kycklingfötter. Kan inte säga att det var det mest fantastiska jag ätit, men det var väldigt kul att prova. Alla annan mat var jättegod i alla fall!

Nygrens och vi kom precis samtidigt till Kuala Lumpur, januari 2004, och för några år sedan flyttade de till Beijing. Anna och deras dotter har hållit kontakten hela tiden och det var jätteroligt att träffas igen!

Efter maten blev det kaffe hemma i huset.

Vi fick också träffa deras senaste tillskott till familjen, en liten hund. Så söt!

Det blev en väldigt rolig och trevlig kväll och vi kunde bara konstatera att tillfällena man ses blir alldeles för sällan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar