08 maj 2011

Med pappa till Beijing 10-15 april, dag 5

Vår sista hela dag i Beijing, den 14 april, delade vi upp oss. Pappa åkte iväg på morgonen för en egen dag på stan.

Tillsammans med guiden åkte han först till Förbjudna staden.

Guiden skulle köpa biljetter och lyckades slarva bort pappa som fick stå och vänta i nästan en timme innan Simon kom tillbaks...

Det blev i alla fall en intressant tur när de väl hittat varandra :)

De var också och tittade på Temple of Heaven. Det har inte jag sett tidigare, men det får bli en annan gång.

Medan pappa var ute på sitt passade jag på att träffa Elisabet och gå på shoppingtur. Elisabet kom och hämtade mig på hotellet och sedan åkte vi till Hongqiao market, även kallad pärlmarknaden. Det blev inte bara turer inne i marknaden, utan även till lite andra butiker som låg runt kvarteret. Här hittade jag ett par Uggs till Anna för 100 kronor och hon blev överlycklig!

När shoppingen var avklarad gick vi tvärs över gatan för att äta lunch. Bruna dörren, kallade Elisabet stället. De hade verkligen god mat!

Efter maten blev det ändå en liten tur tillbaka till pärlavdelningen. svårt att låta bli...

Elisabet väntade tålmodigt :)

Vid femtiden var jag hemma igen och träffade pappa på hotellet. Vi hade bokat in oss för Pekinganka ännu en gång, så tillbaks till Hyatt igen.

Det var precis lika gott den här gången! Nu tog vi bara anka och inget annat och bara frossade :)

Så kom den 15 april och det var dags att packa ihop och åka ut till flygplatsen igen. Vi hade gott om tid och det var tur för köerna var enorma.

Resan till Kina är slut och pappa har fått se en liten del av detta stora land i alla fall. Det bästa av allt är att vi alltid har så roligt när vi reser ihop!

1 kommentar: