01 augusti 2011

Till Grundsund på kalas 30 juli

I morse vaknade vi till strålande sol och det lockade oss att ta båten till Grundsund. Det blåste rätt friskt så vi valde att gå inomskärs upp. Första stoppet blev Rönnäng där vi tankade.

Vi passerade Kyrkesund, Mollösund och Gullholmen innan vi korsade Islandsberg och närmade oss Grundsund. Helene med familj låg ute på en liten ö som heter Testholmen och vi åkte dit för lite sol och bad.

Ön inbjöd till hopp från höga klippor och vattnet var säkert över 20 grader så det var skönt!


Väl hemma hos Nilsons fick Michi en lite tidig födelsedagspresent i form av ett containerskåp för ölflaskor, lite i arbetets tecken.

Så blev det middag ute och pappa kom upp lagom till grillningen. Roligt att han kom så vi fick säga hejdå till honom innan vi åker.

Så firade vi förstås också Nicole som nu fyller 10 om några dagar. Vi hade köpt pärlor som kallas Bindies som smälts ihop med hjälp av vatten. Det vi köpt kunde man göra små smycken med.

Strax innan nio var det dags för kusinerna att säga hejdå. Vi ville hinna hem till Rörtången innan det blev becksvart även denna natt. Nu hade vinden lugnat ner sig betydligt och vi kunde gå utomskärs från Gullholmen, hela vägen ner förbi Måseskär och svängde in vid Klädesholmen. Stora dyningar på havet, men resan som på uppvägen tog nästan två timmar, klarade vi nu av på en timme och en kvart. Härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar