01 augusti 2011

Elliot och Johan Leissner kommer till Rörtången

Måndagen den 25 juli åkte Fredrik med Michi in till jobbet. Där blev han sedan upphämtad av sin kompis Elliott och de åkte in till Liseberg med ett par kompisar. Efter en heldag där tog de bussen Röd Express från Korsvägen till Kode. Man kan ibland fascineras över vilka färdigheter våra utlandsbarn har och inte har. Fredrik har ju knappt åkt kommunalt i hela sitt liv, men kan flyga över hela världen utan minsta problem. Idag var ju rätt stort att hitta till rätt hållplats och rätt buss för att ta sig hem. Något som för alla svenska barn här inte är någonting!

På tisdagens morgon kom Elliots pappa, Tobbe, för att hämta honom igen då de skulle iväg på en resa till Bulgarien. Låter ju spännande.

Lite senare på dagen kom Michis gamla klasskamrat, Johan Leissner, förbi med sin yngsta dotter, Elin. Efter en kaffe här hemma tog vi båten ut till Åstol. Vi hade tänkt äta lunch på Rökeriet, men trots att lunchen skulle sluta fyra och vi var där halv, så var varmrätterna redan slut. Stående inför valet rökta räkor och pannkakor åkte vi därifrån. Tyvärr har de slutat att servera sina goda klämmor med olika fyllningar, något som många har kommenterat att de saknar. Hoppas de börjar med dem igen nästa sommar.

Hamnade istället på Dyrö krog och fick oss en fantastisk fisksoppa.

Åkte sedan hem igen och jag var tvungen att springa iväg direkt till ett möte för alla som var med på Rörtångens marknad. Nu har vi planerat för nästa år och marknadsdagen kommer att vara den 21 juli. Nästsista lördagen varje juli. Skönt att ha bestämt det redan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar