14 mars 2010

Regnoväder i Malaysia

Idag, den 5 mars, åkte jag med Anna och hennes franskkanadensiska kompis Tania, för att handla till deras party de skall ha på lördag. Mycket snacks och dricka blev det. De tror att det kommer mellan 25-50 personer... När vi åkte hem började det regna på äkta malaysiskt vis. Det innebär att regnet forsar ner, som om någon bara öppnat en kran. Man ser knappt någonting fastän vindrutetorkarna går på det snabbaste och det skvätter upp vatten från de kringkörande bilarna, säkert 80 cm upp i luften. Helt fascinerande!

Hade kameran med i bilen och fick äntligen taget ett kort jag velat ta i alla år vi bott här. I Mont Kiara finns denna underbara motorvägsbit som slutar i ingenting. Vad vi har hört är att ägaren till denna sista markbit, som behövs för att förena motorvägen med leden nedanför, vägrat att sälja eller begärt väldigt mycket betalt. Alltså har ingen affär blivit av, men vägen var redan byggd, men kan inte användas! Man blir så full i skratt varje gång man åker förbi...
De som planerar vägarna här kan inte alltid vara riktigt nyktra. Många lustigheter finns. Malaysia är det enda land jag kört bil i där det INGÅR u-svängar för att komma fram till ett ställe. Normalt sett brukar man få göra det när man kört fel... Nu har vi varit här så länge så vi upphört att förvåna oss :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar