18 september 2013

Till FRIM och Kepong Botanical Garden med Swea

Ett gäng på hela 17 Sweor träffades idag för att gå på hike i FRIM och dess närhet, ett område med regnskog som ligger cirka 20 minuter från Mont Kiara. Vi var tio som träffades och åkte dit tillsammans och det var tur det för det var inte helt lätt att hitta, men vi hade med Jeanette som ledde dagen och visste precis hur vi skulle köra. Väl framme saknades tre, som vi efter ett litet tag lyckades lokalisera på lite olika ställen.


Jeanette började med att beskriva lite vart vi skulle gå och vi fick betala det enormt dyra inträdet om 5 rm :)


Vår första sträcka på knappt två kilometer var inne i Kepong Botanical Garden och här fanns dammar med water lilies och en fin sjö.



Därefter promenerade vi över till FRIM och gick bland annat Rover Track.


Här fick vi också handla lite vatten och ta en paus. Vandringen var på sina ställen brant och svettig och det blev totalt 8 kilometer.


Vi fick se lite djur också som en gigantisk tusenfoting och en död skorpion.


På väg hem fick vi sedan köra bakom en väldigt lastad sopbil som var öppen där bak så vi var lite rädda att vi skulle få ett väldoftande sopberg över oss...


Det var en riktigt bra utflykt och det var kul att så många följde med. Man kunde se att svenskor är vana vid att vara ute i naturen. Alla kom med gympaskor eller vandringskängor, träningsklädda, ryggsäck med vatten och såg ut att vara redo för en hård strapats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar