20 september 2013

Swea på morgonen och matlagningskväll

Fredag blev en fullspäckad dag. Träffade Jeanette, Ulrika och Lotta på Almaspuri så åkte vi gemensamt ut till Sierramas vid Valencia för att ha en kaffemorgon. Två av våra Sweor, Ann-Charlotte och Eva skulle berätta om hur våra pensioner kommer att se ut som det är idag. Ann-Charlotte hade som vanligt fixat till det fantastiskt med mackor och kaffebröd.


Det blev ett femtontal tjejer som dök upp och det blev mycket diskussion. Man kan väl säga att det är lika bra att stanna utomlands efter dessa deprimerande siffror. Garantipensionen idag är 7.046 kronor och för att få full pension skall man ha jobbat i 40 år. Jag jobbade i 17 så det innebär väl 3.000 kronor i månaden då. Wow! När vi var i Sverige skulle mina 15 bästa år räknas så när jag då jobbat 17 hade jag full pension, men det är ju fint hur reglerna ändras...



Senare på dagen åkte jag upp till en köksaffär vid Plaza Damas för att köpa en pastatillsats till min Kitchen Aid. Köpte sån god ravioli härom dagen ju och tänkt att vi kan testa att göra färsk pasta själva. Resan hem därifrån, en sträcka på kanske två kilometer, tog en timme!!! Garden School slutade precis och folk körde som galningar. Tre-fyra filer där det skall vara två osv. På bilden nedan ligger två bilar i filen som är åt andra hållet och blockerar. Man undrar hur de tänker...


Såg bara hur köerna bakom mig växte och växte och växte.


På kvällen var det sedan dags för matlagningsmiddag hemma hos oss. Det har varit roligt att planera menyer och köpa in allt. När man har matlagningen hos sig så fixar man drinkar och servar alla andra med saker de saknar så det var väldigt bekvämt :) Ann-Charlotte och Ola gjorde desserten idag.


Helen och Ingvar gjorde varmrätten...


... och Jessika och Hans stod för förrätten.


Här är då drinkblandarna och festfixarna.


Maten blev riktigt god. Först en blomkålscreme med sparris och knaperstekt bacon.


Därefter en chililax rullad i rostade sesamfrön.


Och sist en vit chokladcreme med lime och passionsfrukt.


Riktigt trevligt och vi ser redan fram emot nästa gång som blir hemma hos Ann-Charlotte och Hans.

1 kommentar:

  1. Å det ser himla gott ut Anki! Bra menytips att ta med sig! :)

    SvaraRadera