07 september 2012

Viktiga ärenden och We will rock you-musikal

Idag har vi haft en riktigt effektiv och rolig dag. Anna och jag träffades på morgonen denna onsdag klockan 10 på Barclay´s Bank på Baker Street där vi hade fått en besökstid med Aaron Sobers. En sådan trevlig bankkille! Han till och med tipsade Anna om ställen där det var lätt att söka och få jobb om man vill jobba extra.


När både checkkonto och sparkonto var öppnat traskade vi iväg med dessa uppgifter till Vodafone längre ner på gatan. Man får nämligen inte ta ett telefonabbonemang om man inte har ett bankkonto. Nu gick det som smort i alla fall. Dessutom visade det sig att London School of Business och European Business School har förhandlat till sig en deal där deras studenter slipper betala en deposit på 50 pund så det var ju bra!



När vi var klara med dessa två saker var det redan lunchdags och vi hittade ett litet lokalt ställe brevid Vodafone och Anna visar här nöjt upp alla sina kontrakt. Vi hade hört att det skulle vara lite krångligt att fixa bankkonto här, men med de papper skolan ger sina studenter så gick ju det hur lätt som helst.


Vi traskade så tillbaka till skolan för Anna skulle ha lite informationsmöten på eftermiddagen. Här visar hon sitt fönster som är en våning upp, fönster nummer två.



Och här är henens lilla dörrskylt...




Utsikten över tennis. och basketplanen är ju inte helt fel heller. Tror hon gillar den bäst när killarna har träningstid där.


När Anna var klar med sina föreläsningar åkte vi iväg till Dominion Theatre som ligger alldeles vid Tottenham Court Road.




Nu skulle det äntligen bli av att få se We Will Rock You, musikalen som bygger på Queens musik. Kan ju bara inte bli fel.


Vi hann precis äta lite middag innan det var dag att gå in och sätta sig. Musikalen var fantastiskt bra. Mest på grund av musiken som fick alla att stå upp i sista scenen och dansa och klappa takten. Man kände ju igen i princip varenda låt och storyn är ju också aktuell. Den handlar om framtiden där bara ett bolag skall producera all musik, allt är pojk- och flickband och allt är autotuned. Några rebeller letar efter det sista kvarvarande instrumentet som skall göra så att all musik släpps fri igen. Känns ju igen!



Efter teatern var vi sedan tvungna att göra någon som alla gör i London - gå på en pub. Vi åkte "hem" till Baker Street och gick till The Globe som ligger tvärs över gatan från stationen.



Anna tog en shandy och jag en öl och så firade vi vårt första pubbesök. Nu kan vi bocka det från listan :)



Följde sedan Anna hem igen och fick mig sedan en liten promenad på en knapp kilometer hem till hotellet igen. Ytterligare en fantastisk dag i London att minnas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar