07 september 2012

Buss runt London och besök hos Fredde och Norma, 6 september

När Anna hade informationsmöten idag passade jag på att turista lite för mig själv. Jag hade sett att det utgick stora röda bussar, där man kan sitta uppe på taket, som kör runt hela London med guide som beskriver allt man ser. För 26 pund fick man en 2,5-timmarstur. Biljetten gällde dessutom i 24 timmar så man kunde hoppa av och på hur mycket man ville. Mitt första foto blev när vi åkte förbi York Gate, som är den gata som leder ner till Annas universitet från Marylebone Street.


Här framme till höger ser vi Phil som var vår guide under turen.


Vi åkte ju förbi hur mycket saker som helst och när jag tittade på korten efteråt så insåg jag att hälften kom jag inte ihåg vad jag tagit på. Hm... Här var i alla fall Her Majesty´s Theatre och det roliga med den är att den ändrar namn beroende på om det är en kung eller drottning på tronen.


När vi kom i närheten av Trafalgar Square stod denna kvinnliga polis och vilade sig lite. De har inte samma höga hjälmar som killarna.


Trafalgar Square. Det skulle vara någon form av festival senare i veckan så det var fullt med byggnadsställningar och staket överallt.


Vi passerade självklart också den stora klockan som är allmänt känd som Big Ben.


Alldeles i närheten låg också detta stora hjul som heter Eye of London.


Här och var stod det män och spelade säckpipa. Det var ju en turistattraktion såklart men kul med de olika klandräkterna de har på sig.


Vi åkte över flera broar och det gick fullt med turistbåtar på hela Themsen.


Vi passerade även teatern där de visar Mamma Mia. Man kände sitt svenska hjärta klappa lite extra.


Huset bakom träden här användes som inspelningsplats i Harry Potter och var Gringotts Bank där han hade sina pengar.


Måste säga att det är väldigt många vackra hus i London. Allt från väldigt enkla till, som detta, väldigt utsmyckade.


Vi passerade även St Paulskatedralen. Hit skall drottningen när de firar hennes 50 år vid tronen.


Vi passerade även en annan känd bro, Tower bridge och sedan själva Towern.



Det här höga huset är relativt nytt och guiden berättade att de rätt nyligen hittade en räv högst upp i tornet. Den hade levt av döda duvor och regnvatten. Ingen har kunnat fatta hur den har tagit sig upp där.


När min tur var över och Anna var klar stack vi vid halvsjutiden för att ta tunnelbanan ut till Northfields och träffa Michis klasskamrat, Fredrik Delfs med frun Norma och sonen Ewan. De bodde bara fem minuters promenad från stationen i ett jättefint hus!


Fredde bjöd på jamaicansk kyckling, Jerk Chicken, med väldigt goda kryddor så nu skall vi ut och se om vi kan hitta Allspice som han hade på. En krydda som ser ut som pepparkorn och luktar både kanel och andra juliga dofter. Anna och Ewan lät sig väl smaka.


Här fick även Fredde och Norma komma med på en bild.


Det är lustigt för jag träffade Fredde och Norma var det för hur många år sedan som helst och när vi nu sågs så var det som om vi känt varandra i 20 år och träffats jättemycket. Så trevlig kväll det var! Det som dessutom extra värmde mitt modershjärta var hur fantastiskt snälla de var mot Anna och gjorde allt för att hon skulle känna sig välkommen till England och att hon kunde ringa dem när som helst. Tror det har hjälpt till mycket för att Anna nu skall känna sig så  lugn som hon gör när hon vet att det finns någon form av stöttning här i form av dessa två plus även Malin här i London. Deras son Ewan, som är tio år, var också jättegullig och satt med och pratade hela kvällen. Vi vände hemåt igen vid elvatiden efter ännu en fullspäckad dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar