14 november 2011

Batu Caves, KLCC och Chinatown på en dag

Tisdagen den 8 startade vi upp med en liten tur till Batu Caves, några stora grottor strax utanför KLs centrum som nu är ett hinduiskt tempel och som bland annat användes som gömställe när japanerna anföll Malaysia under andra världskriget.



Trappan upp är brant och man måste ta sig 272 steg upp för att komma ända upp till grottorna.




På vägen upp och ner kryllar det av apor. Man får passa sig när man har med påsar eller öppna handväskor för aporna är alltid på jakt efter mat och kan komma och försöka rycka till sig något. På avstånd är de dock rätt så söta.






Vi fick se en mamma med en liten bebis som hon tog hand om så väl!




På väg från Batu Caves fick Madeleine slängt iväg en bild som en riktig paparazzi och fick ett bra foto på fyra indiska kvinnor vi mötte.




Nästa stopp var KLCC, Kuala Lumpur City Centre som består mest av kontor, men med ett stort shoppingcenter i botten. Det är ett imponerande och vackert byggnadsverk. Väldigt modernt jämfört med var vi just hade varit.






Nu var vi rejält törstiga och parkerade oss på Dome för att ta en dricka. När vi skulle betala hade betalsystemet och datorn brakat ihop så det blev att tålmodigt vänta en stund.




Så åkte vi vidare igen, nu till Chinatown och parkerade under tak. Vet när vi var nya här och jag blev visad denna parkeringen, så var min tanke - Hit kommer jag aldrig att hitta tillbaka. Men, skam den som ger sig, nu är Chinatown som min bakficka :)




Efter en promenad till Central Market, där Louise sett lite armband, blev det sedan lunch inne på Peter Hoe. Dags att ladda batterierna lite innan hemfärden.




Kvällens middag blev på japanska Momotalo Yakiniku som ligger i Desa Sri Hartamas. Här äter vi mat som grillas direkt vid bordet. Jag har inte varit här på minst ett år och såg fram emot detta. Först kommer en servitör och blandar sås gjord på miso, chili, vitlök och soja till köttet.




Den lilla bordsgrillen ställs sedan fram och galler byts mellan varje sort som grillas.




Så kommer de olika kött-, fisk- och grönsaksrätterna fram. Här har vi de fantastiskt goda lammkotletterna.




Cat jobbade fortfarande kvar och kom för att grilla åt oss och Michi ville gärna fotas med denna söta tjej.



Så fick vi ju ta kort på honom med de söta tjejerna på andra sidan också :)



Vad jag gillar med denna restaurangen, bland annat, är att de har en döv kille anställd och alla som jobbar där får lära sig lite teckenspråk. 




Så var maten klar och det blev massor av olika godsaker.




Sista kvällen i Malaysia för Madeleine och Louise. Snyft!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar