12 augusti 2011

Los Angeles 4-14 augusti, dag 8

Så var det sista dagen i Las Vegas och dags att lämna denna lekplats för vuxna som det verkligen är. När jag hade packat och gick ut vid tiotiden satt folk redan på plats överallt och spelade för fullt. Till och med ute på gatorna finns det enarmade banditer där folk står och drar och drar och drar. Även om många har kul så är det också något sorgligt över det hela. Det finns många tiggare på gatorna med olika skyltar: "Yes, I´m looking for a job as well", "Pregnant and homeless" och " Yes, I will use the money for beer, but I´m honest".

De flesta är dock här för att festa och ha kul. Överallt ser man försäljning av dessa enorma glas som man kan få med vilken drink som helst. Provade ingen, tyvärr :)

Tog mig en sista promenade längs The Strip och fick nu se byggnaderna i dagsljus!

Bilden nedanför är från Hotel Flamingo som startade i december 1946 och var det första lyxhotellet i Las Vegas. Det sköttes av Bugsy Siegel, den tidens störste maffiakille. Sympatiska typer. Här har alla den tidens kändisar varit från The Rat Pack med Frank Sinatra, Dean Martin m.fl till Marilyn Monroe och John F Kennedy.

Tillbaka på vårt hotell var showerna igång för fullt och olika imitatörer sjöng och härmade olika sångare. Här var Marilyn Montroe på besök i dånet från alla maskiner.

Vid strax efter tre var det dags för mig att ta bussen tillbaka till Las Vegas. Jag kunde tänkt mig en dag till här om jag skulle haft tid till att gå in i alla hotell och verkligen se allt, men jag känner mig väldigt nöjd. Det är ganska intressant att de som bor i Las Vegas betalar ingen skatt då Casinona ger så mycket intäkter så inga mer pengar behövs. Gissa vilka vinnarna är - inte turisterna. Jo, tror nog många lämnar nöjda ändå efter en kul helg!

Bussbolaget Lux Bus var väldigt bra och jag hade bokat resan genom Starline Tours. Förutom busschauffören var det med en värdinna. På denna tur var det en ryska och hon jobbat som stand-up-tjej för hon var så rolig. Hon inledde med att säga: I´m from Russia, are you scared? Underbar ironi i ett land som så länge varit rädda för den store fienden i öst. Efter det satt vi alla och skrattade så fort hon öppnade munnen. Hon talade med en väldigt start rysk accent så man behövde inte undra var hon kom ifrån.

Var tillbaka vid niotiden igen på Hotel Roosevelt. Från rum 812 till rum 703 som är lite mindre, nu när inte Anna är med. Kändes som att komma hem :) Väldigt trevlig personal, bra läge och schyssta rum. Två heldagar kvar innan jag skall hämta Anna på UCLA söndagmorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar