23 februari 2011

Svenska Ambassaden stängs i KL

Igår, 23 februari, var jag nere på Svenska Ambassaden i Kuala Lumpur för att hämta ut Michis pass. Tyvärr har det ju kommit beslut om att stänga denna ambassaden och fyra till för att spara 300 miljoner kronor inom UD. Riktigt tråkigt, inte bara för oss som bor här, men med tanke på vilka konsekvenser det kan få för näringslivet som är på plats här. Vi kommer nu att ligga under Jakarta, vilket innebär att om vi behöver ett nytt pass måste vi första åka dit och beställa det och sedan åka dit igen och hämta det. Inte så smidigt! Bättre att försöka fixa det när man är hemma i Sverige.

Just nu är ambassaden bara öppen tre timmar i veckan, mellan 9-12 varje onsdag, så de har redan dragit ner mycket på den kundnära verksamheten. När jag var där åkte jag ner i hissen med en malaysisk man som hade jobbat på ambassaden i 27 år! Undrar vad han skall göra nu?

Det känns verkligen bedrövligt att detta händer. Kan säkert uppfattas som en fientlig akt av den malaysiska regeringen också. Med tanke på att de bland annat tittar på att köpa avancerad utrustning från Sverige nu, som t.ex. flygplan till försvaret, så hoppas man att stängningen inte skall orsaka problem i ärenden som detta. Nu är det sagt att de har öppet till juni så att också personalen, där många har barn i skolan, kan få lämna på ett smidigt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar