10 februari 2011

Shopping i TTDI och middag med Lindells

Fredag morgon åkte jag och Thelma till TTDI för att gå på wetmarket och handla fisk, frukt och grönsaker. Ikväll skulle vi ha Karin och Robert på middag. Karin är en fantastisk kock själv och dessutom blir det kanske sista gemensamma middagen här i KL medan de bor kvar, så vi ville bjuda på något riktigt speciellt. Siktet var inställt på hummer. Började dock med avdelningen för fläskkött.

Efter ett besök i fiskavdelningen kunde vi konstatera att inga humrar fanns. Istället blev det 1,5 kg stora räkor. Passerade sedan de fina blomstånden.

Till efterrätt var det tänkt fruktspett så sex olika sorters frukt inhandlades.

Lite grönsaker och örter behövdes också inför kvällen.

Så var det dags att fortsätta färden för att hitta hummer. Plaza Damas hade inga, men jag hade mer tur i nästa affär, Cold Storage i Solaris. Där hade de akvarium med bland annat hummer. Till nästa gång har Thelma och jag fått tips om en fiskmarknad i Kepong.

Tre stackare inhandlades och lades i påsar med lufthål. Som tur var så var klorna ihopsatta med gummiband. Dillfrön och grovt salt hade vi hemma.

Efter tjugo minuter i kokande vatten fick de istället denna fina, röda färg.

Nu skulle vi göra Lobster Thermidor, så först kokades en stuvning med vitlök, morötter, tomatpuré, senap, konjak, vitt vin och lite annat.

Efter detta frästa vi champinjoner och lade sist i hummerköttet som vi gröpt ur skalen som sedan tvättats i väntan på fyllning. Till slut blandades allt ihop, färsk parmesan lades på toppen och allt åkte in i ugnen tio minuter. Det luktade ljuvligt!

Så kom Karin och Robert halvåtta och tio minuter senare dök min kära man upp. De hade avslutat med tårta på jobbet för Jimmie fyller år imorgon.

Så här blev hummern till slut. De vi köpte var på nästan ett kilo styck så det blev rätt mycket mat med bara en halva. Till detta serverades sallad.

Vi gjorde också räkorna efter recept från restaurang Tenans vitlöksgratinerade havskräftor och de blev också riktigt goda. Kanske inget hälsorecept direkt...

Efter en god middag, avslutad med lite fruktspett, blev det kaffe och prat i soffan till sena natten. Så mysigt att ha dem här ett litet tag till.

Vi kommer att sakna dem mycket när de försvinner härifrån. Tur att det inte är så långt till Hongkong!

1 kommentar:

  1. Ser otroligt gott ut! Jag forstar att det maste kannas trist att just Lindells flyttar. Men som sagt, det ar narmare till Hongkong an till Sverige. Vad mycket som har hant, laser din blogg och kanner att jag blir varm av langtan tillbaka till paradiset! Kramar till er alla! Framforallt till Anna!

    SvaraRadera